Acasa Nissan Video Dictionar Auto: BOSE Personal – difuzoare in tetiera soferului

Video Dictionar Auto: BOSE Personal – difuzoare in tetiera soferului

de Adrian Mitrea

Sistemul audio BOSE Personal reprezinta o premiera absoluta in industria auto, iar primul model care-l integreaza este Nissan Micra. Cei de la Nissan sunt cunoscuti pentru tehnologiile inovatoare pe care le integreaza in masinile lor, inclusiv in cazul modelelor mai accesibile, iar tehnologia BOSE Personal isi face debutul pe a cincea generatie Nissan Micra. Piesa de rezistenta a sistemului este reprezentata de difuzoarele integrate in tetiera soferului, volumul acestora putand fi reglat din sistemul multimedia al masinii.


Rubrica Video Dictionar Auto a 0-100.ro isi propune sa va arate si sa explice pe intelesul tuturor cum functioneaza diverse tehnologii de pe automobile noi si vechi. Rubrica de comentarii va sta la dispozitie oricand sa intrebati orice legat de tehnologia prezentata, in cazul in care aveti nelamuriri. De asemenea, puteti sa ne dati idei pentru tehnologiile pe care le-ati vrea prezentate in rubrica noastra.

13 comentarii

Denis 21 august 2017 - 12:30

Wow! Ce bine se aude! Impresionat! Cum se numeste melodia? Nu o gasesc cu Shazam…

Reply
Adrian Mitrea 21 august 2017 - 12:32

Salut! In realitate se aude si mai bine, poti sa incerci in showroom Nissan. Piesa este Stac – Strainger (este de pe un stick demo BOSE care era in masina, nici eu nu am gasit-o in alta parte).

Reply
state 21 august 2017 - 21:03

eu cred ca ai scris la batjocura ca se aude bune…nici o diferenta din fata unui laptop, tbleta, etc

Reply
Adrian Mitrea 23 august 2017 - 13:31

Ramane o singura solutie, nu? Du-te si asculta cu urechile tale. Probabil ca ai auzit de expresia „crede si nu cerceta”. Eu nu-ti cer nici sa ma crezi si chiar te rog sa cercetezi singur. Pana la urma aceasta masina se regaseste in orice showroom Nissan.

Reply
Maxx 21 august 2017 - 12:36

Am ceva similar pe Mazda MX-5 dar din ce am inteles tehnologia de pe Micra e ceva gen v2.0, la mine e v1.0 si boxele sunt folosite pentru a reda vocea atunci cand vorbesc la telefon in masina prin conexiunea Bluetooth. Oricum super tare!

Reply
Mihai 21 august 2017 - 15:29

Chiar daca va suparati, se pierd din vedere scopul si specificatile reale si esentiale pentru un autoturism.
Din pacate „consumatorul” cumpara masini cu tehnologii invechite, dar arata „frumos” si pe deasupra singurul criteriu in alegerea unui autoturism nou, este portul USB / Boxe in tetiere.
Nici gand sa te intereseze motorizarea, sistemul de suspensie/directie/frane sau tinuta de drum.
Pe „noi” ne intereseaza doar chestile simple si stralucitoare, de genul „ce bine suna tetiera” !?!

Reply
Andy 21 august 2017 - 15:36

https://www.youtube.com/watch?v=VrrjIR_D0kE Urmareste canalul carwow. Teste scurte, insa la obiect.

Reply
Adrian Mitrea 21 august 2017 - 16:05

Mihai, aceasta este o prezentare a unei tehnologii noi pe o masina. In alte articole ale noastre poti gasi si informatii despre motorizari ale Nissan Micra, plus alte vreo 170 de masini pe canalul nostru de YouTube. Ai intrat aici doar sa arunci cu pietre sau chiar ai un punct de vedere argumentat? Ca nu prea inteleg scopul comentariului tau.

Reply
Andy 22 august 2017 - 13:32

Fara suparare Mihai, insa in ziua de azi franele, suspensiile, directiile, tinutele de drum sunt cam la fel la toti producatorii comparand modele echivalente de la branduri din acelasi segment de pret. Nu prea apar inovatii si e si normal oarecum pentru ca tot cam ceea ce se putea inova a fost deja testat. Se inoveaza la capitolul dotari, fie ca vorbim de siguranta, confort, senzori, electronica sau entertainment.

Reply
HaHa 23 august 2017 - 14:51

Glumești… nu? ADAS îți spune ceva? Advanced Driver Assistance System (adaptive cruise control, lane assist, blind spot assist, traffic sign recognition, pedestrian recognition, stop & go, etc… etc…). Pentru motorizări: sistemele hibrid (cu toate variantele). Ai idee cât R&D se face astăzi pentru a mări capacitatea bateriilor, pentru a scădea timpul de încârcare? Pentru suspensii: când o să văd toate mașinile cu un sistem tip BOSE rezonabil din punct de vedere al prețului, sau Air Body Control de la Mercedes, atunci poate putem vorbi că s-a terminat cu inovația. Inovația nu înseamnă neapărat ceva nou, ci și de a aduce mașinilor midsize tehnologii din mașinile high-end.

Mie îmi pasă mai mult de cele descrise mai sus decât de boxele și USB-ul din tetiere. Sau de faptul că am display de 10″ în mașină.

Reply
Gabi 21 august 2017 - 18:16

Pai eu am un infinity q35h din 2012 si am deja asa ceva, e adevarat ca tot de la nissan vine dar ce ieftina e reclama !

Reply
Adrian Mitrea 21 august 2017 - 20:59

Sigur nu ai asa ceva pe Infiniti-ul tau. Am vorbit cu specialistii BOSE si Nissan Micra este primul model care integreaza aceasta tehnologie.

Reply
Gabi 22 august 2017 - 04:17

Ok, e destul de similara dar cred ca dotarea mea e mai completa la capitolul ăsta și clasele sunt destul de diferite.De tehnologia blind spot și alte „senzoriale ” micra vine destul de târziu pe strada cu așa ceva dar la clasa ei probabil ca e îndrăzneață mișcarea. Mai bine spus, o mașină de clasa B vine cu dotări din clasele superioare.

Reply

Lasa un comentariu