Acasa Evenimente Noul Ford Fiesta a fost lansat in Romania. Sunt disponibile noi motoare, pe benzina si diesel

Noul Ford Fiesta a fost lansat in Romania. Sunt disponibile noi motoare, pe benzina si diesel

de Adrian Mitrea

Noul Ford Fiesta – a saptea generatie – a fost lansata oficial in Romania joi seara (13 iulie), preturile cu TVA fiind cuprinse intre 11.900 si 18.250 euro. Fata de generatia anterioara se remarca disparitia propulsoarelor pe benzina natural aspirate (fara turbo) de 1 litru (80 CP) si 1,25 litri (60 CP, 82 CP), acestea fiind inlocuite de un motor nou, de 1,1 litri (70 CP si 85 CP). Si in gama diesel sunt schimbari, acum fiind disponibil un singur motor, de 1,5 litri, care le inlocuieste pe cele de 1,4 si 1,6 litri.

Pentru inceput noul Ford Fiesta este disponibil in Romania in versiunile de echipare Trend si Titanium, urmand ca ulterior sa vina si echiparile ST Line si Vignale (in toamna), precum si ST si Active (in primavara anului 2018).

Ford Fiesta concureaza pe piata cu modele precum Renault Clio, Nissan Micra, Opel Corsa, Volkswagen Polo, SEAT Ibiza, Skoda Fabia, Hyundai i20, KIA Rio, Citroen C3, Fiat Punto, Dacia Sandero, Mazda2, Peugeot 208, Suzuki Swift si Toyota Yaris. Asadar, segmentul in care joaca Ford Fiesta – clasa B – este aglomerat.

Lista completa cu motorizari, echipari si preturi a noului Ford Fiesta poate fi descarcata de AICI.

Echiparea de baza, Trend, include dotari precum 6 airbag-uri, avertizare la parasirea benzii de circulatie, ESP cu functie hill holder (HLA), geamuri fata cu impuls, tehnologia MyKey si jante din otel (195/60 R15).

Masina vine fara aer conditionat in echiparea standard (Trend), iar singura modalitate de a achizitiona aceasta dotare este prin Pachet Trend (2.150 euro cu TVA). Luminile de zi (DRL) sunt cu halogen la Trend, iar Titanium sunt cu LED.

9 comentarii

Dan Ionita 14 iulie 2017 - 10:01

In mod sigur o masina buna ca si predecesoarea sa. Totusi este putin urat ca in 2017 sa oferi
modelul de baza fara aer conditionat. Practic din start te obliga sa cumperi Pachet Trend (2.150 euro cu TVA). Nu stiu daca a mai apelat la aceasta metoda vreun alt constructor. Din contra, se ofera din ce in ce mai multe lucruri incepand de la dotarea de baza.

Reply
rauu 14 iulie 2017 - 11:03

nu este cazul meu dar sunt oameni care nu folosesc AC btw (motive medicale, optiune personala) sau doar doresc sa plateasca mai putin pentru un produs. de asta se numeste dotare optionala (lipsa aer, aer manual, automat, etc). nu este ca si cum ti.ar da-o fara o roata 🙂

Reply
Albulescu Andrei 14 iulie 2017 - 13:04

E totusi prea scump pentru o masina fara aer conditionat. Designul este un regres iar tableta arata de parca a fost pusa acolo dupa ce si-au amintit de ea. Si frana pe tamburi la rotile spate. Prea orientat pe costuri. Zic sa analizati/asteptati un pic concurenta polo si ibiza mult mai frumoase si mai dotate. Pretul inca nu il conosc.

Reply
Banel 14 iulie 2017 - 14:37

Totusi, sa dau 2.150 eur extra ca sa beneficiez de aer conditionat e pur si simplu jenant. Mi se pare marsavie ce au facut cei de la Ford prin aceasta decizie.

Reply
adrian 18 iulie 2017 - 22:29

pachetul trend costa 2150 euro pret de lista …. daca te duci la dealer o sa aflii ca tu o sa platesti pe el doar 250 de euro tva inclus, diferenta se ofera discount la pachet@ … deci sa nu dramatizam si daca te uiti in pachet mai include si sistem audio cu ecran de 6.5″ si SYNC 3 cu functie mirroring, AC . Eu zic ca pentru cei 250 de euro platit iti ofera cam multe !
Eu zic ca pretul platit pentru pachet este foarte ok !

Reply
Lucian 14 iulie 2017 - 10:23

FORD –> 2017 –> fara aer conditionat in standard –> pret peste 10k EUR. Tocmai m-au pierdut de fan…

Reply
Radu 14 iulie 2017 - 10:37

Mosteneste aceeasi grila frontala foarte inestetica (ca sa nu spun de-a dreptul urâta) intalnita la mai multe modele. Plus ca liniile care definesc botul conlucreaza cu succes pentru a face din acest model unul cu note minime la capitolul estetica exterioara, desi elementele luminoase (faruri, stopuri) mai indulcesc putin amarul. Pacat, se putea mult mai bine cu un efort inteligent. Sau poate ca au avut de gând inca de la inceput ca estetica frumoasa sa fie apanajul exclusiv al modelelor mult mai scumpe, din clasele superioare…

Reply
Klaus_CT 16 iulie 2017 - 09:53

Design-ul vechii generatii a fost imbunatatit, este in continuare fresh. Cea mai echilibrata versiune este Trend in 5 usi, cu motor 1.0 Ecoboost 100 cp, 13.650 euro. Trebuie verificat daca acel pachet Trend, in valoare de 2150 euro, va fi inclus standard. Ford ofera astfel de surprize placute, avand o politica de marketing pro Client foarte buna. Nu ii laud, spun doar ca la Ford platesti mai putin decat la concurenta pentru dotarile suplimentare si de multe ori sunt incluse standard, iar in showroom preturile sunt mai mici decat cele de pe site-ul oficial.
Inainte de a va cumpara o masina mergeti in showroom pentru a trage o concluzie.

Reply
marian 18 iulie 2017 - 22:31

pachetul trend de 2150 de euro tu ca si client platesti doar 250 de euro .. diferenta este discount

Reply

Lasa un comentariu