Acasa Industrie Ungaria ne-o ia din nou inainte: In 2018 va fi inaugurata prima uzina care produce baterii pentru masini electrice

Ungaria ne-o ia din nou inainte: In 2018 va fi inaugurata prima uzina care produce baterii pentru masini electrice

de Adrian Mitrea

Samsung SDI a demarat in Ungaria constructia unei fabrici de baterii pentru masini electrice, iar inaugurarea este planificata pentru a doua jumatate a anului 2018, potrivit unui anunt al companiei asiatice. Si in Polonia au demarat deja lucrari la o uzina similara, realizata de LG Chem, rivalii celor de la Samsung SDI.

Prin aceasta noua investitie Ungaria isi consilideaza pozitia de furnizor de componente pentru industria auto si isi asigura un start relativ precoce in domeniul masinilor electrice. Uzina construita de Samsung SDI in Ungaria este amplasata in orasul Goed, la 30 km distanta de capitala Budapesta.

Fabrica va putea produce in prima faza baterii pentru circa 50.000 masini electrice/an. Punerea pietrei de temeliei a acestei investitii a avut loc in 29 mai 2017.

Pe langa noua uzina din Ungaria, Samsung SDI mai are fabrici similare doar in Ulsan, Coreea de Sud, si Xian, China.

Guvernul de la Budapesta sprijina si el aceasta investitie – probabil ceva ajutoare de stat, subventii si/sau scutiri de taxe. Nu au fost comunicate detalii in acest sens.

In alta tara vecina Romaniei, Polonia, LG Chem, rivali ai celor de la Samsung SDI, au demarat in 6 octombrie 2016 constructia unei fabrici de baterii pentru autovehicule electrice.

Aceasta uzina LG Chem este amplasata in orasul Wroclaw, iar productia va demara pana la final de 2017. Uzina aceasta va putea livra baterii pentru circa 100.000 masini electrice/an, de diferite capacitati, pana la un maximum de 320 km autonomie cu o incarcare completa.

Pe langa uzina din Polonia, LG Chem mai are fabrici in Ochang, Coreea de Sud, Holland, Statele Unite ale Americii si Nanjing, China.

Prin aceste pozitionari strategice in Ungaria si Polonia, Samsung SDI si LG Chem se pozitioneaza strategic pentru a fi mai aproape de industria auto europeana. Aceste doua companii sud-coreene sunt printre cele mai mari producatoare de baterii pentru automobile electrice.

Nu exista informatii despre constructia vreunei fabrici de baterii pentru masini electrice in Romania.

7
Lasa un comentariu

avatar
1 Comment threads
6 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
6 Comment authors
gegenicuCristian TeodorescuSDAFAdrian Mitrea Recent comment authors
  Subscribe  
noi vechi
Notifica-ma despre
Sandor
Cititor
Sandor

De cand e Polonia vecina Romaniei?

Cristian Teodorescu
Cititor
Cristian Teodorescu

Dacă ai ști istorie, ai ști că România se învecina la nord cu Polonia.

nicu
Cititor
nicu

si cu cehoslovacia, la nnv.