Acasa Peugeot Peugeot va testa in Singapore masini autonome impreuna cu americanii de la nuTonomy

Peugeot va testa in Singapore masini autonome impreuna cu americanii de la nuTonomy

de Vlad Barza

Peugeot a semnat un parteneriat cu compania de robotica nuTonomy si va furniza masinile pe care aceasta isi va instala echipamentele care le pot permite sa se conduca singure, scrie Reuters. NuTonomy a devenit cunoscuta vara trecuta cand a primit autorizatia de a testa cateva masini autonome intr-o zona de 4 kmp in Singapore.    

NuTonomy va pune senzorii, camerele video si software-ul pe SUV-uri Peugeot 3008 si testele vor incepe in septembrie, obiectivul fiind ca amsinile sa aiba gradul maxim de autonomie, adica sa nu fie nevoie ca un om sa intervina in timpul condusului.

Peugeot si NuTonomy vor sa testeze in ce mod ar functiona flotele de masini autonome si vor sa vada exact cu lucruri trebuie imbunatatite.

nuTonomy are deja o istorie in Singapre a primit in august 2016 autorizatia de a testa aceste vehicule intr-un cartier de 4 kmp numit “one-north” unde punctele de preluare si debarcare a pasagerilor sunt fixe. Testele erau gratuite pentru publicul care dorea sa participe si cateva zeci de persoane au fost invitate intr-o prima faza.

nuTonomy a fost creata in 2013 de doi profesori de la MIT si a reusit sa convinga autoritatile din Singapore sa primeasca autorizatia de a testa aceste masini pe strazile orasului.

Singapore ia foarte in serios masina care se conduce singura si are si un comitet guvernamental in acest domeniu. Secretarul pe probleme de transport al statului Singapore spune ca forta de munca este insuficienta si exista si constrangerile legate de spatiul redus, astfel ca masina autonoma poate ajuta depasirea acestor probleme.

Lasa un comentariu