Acasa BMW Ofensiva de SUV-uri BMW incepe cu noul X3, urmat de X2 si X7. Pe langa acestea BMW Group va mai lansa alte 11 modele noi si restilizate

Ofensiva de SUV-uri BMW incepe cu noul X3, urmat de X2 si X7. Pe langa acestea BMW Group va mai lansa alte 11 modele noi si restilizate

de Adrian Mitrea

BMW X3 camuflat (sursa - BMW)

Anii 2017 si 2018 se anunta foarte incarcati pentru BMW Group, 14 noutati fiind pregatite pentru acesti doi ani. Printre cele mai importante lansari se numara noul BMW X3 (2017) BMW X2 (2018) si BMW X7 (2019), a anuntat presedintele BMW, Harald Kruger, marti, 21 martie, la Munchen, in cadrul unei conferinte organizate pentru a anunta rezultatele financiare ale BMW Group pe 2016 si directiile strategice importante ale companiei auto.

“Credem ca prin X2, care va fi lansat la inceput de 2018, putem atrage un public diferit decat pana acum si clienti mai tineri. Avem multa incredere in aceasta masina, mai ales ca gama noastra X se bucura de succes”, a spus seful BMW.

BMW X2 a fost deja prezentat sub forma de concept si este chiar expus in cadrul BMW Welt, cladirea in care BMW a tinut conferinta de bilant. Masina are un aspect mai dinamic decat X1, reprezentand in gama SUV-urilor BMW de mici dimensiuni cam ce inseamna X6 pentru X5 – adica o versiune mai sportiva a modelului din care deriva.

BMW X7 este o alta noutate majora a marcii premium germane, pregatita tot pentru 2018, insa dupa BMW X2. Nu este exclus chiar ca vanzarile efective sa demareze la inceput de 2019, chiar daca vom sti inca de anul viitor cum va arata X7.

“La varful gamei X va fi X7. Sunt multe tari si regiuni in lume unde clientii cer o masina precum X7. Si va fi prezentat si el in 2018”, a spus Kruger.

Noul BMW X3, care va avea si o declinare electrica, va fi prezentat pana la final de 2017, au spus oficialii BMW.

Cererea in crestere pentru SUV-urile BMW determina compania sa extinda uzina din Spartanburg, SUA, ducand capacitatea de productie de la 410.000 unitati/an la 450.000 unitati/an. Anuntul cresterii capacitatilor de productie in SUA a fost facut tot marti, in conferinta de la Munchen.

Pe langa noul BMW X3, BMW X2 si BMW X7 (mentionate in ordinea calendarului de lansare), BMW Group va mai introduce pe piata alte 11 modele noi si restilizate. O scurta vizita prin curtea BMW FIZ – centrul de inginerie BMW din Munchen – dezvaluie o sumedenie de masini camuflate, anuntand astfel, indirect, care vor fi aceste 11 noutati:

  • BMW Seria 1 va primi inca un facelift
  • BMW Seria 2 se pregateste si el de un facelift discret (pentru Coupe si Cabriolet), in stilul prezentat recent pe gama BMW Seria 4
  • Noul BMW Seria 3 Sedan
  • Noul BMW Seria 3 Touring
  • Noul BMW Seria 6
  • BMW Seria 6 GT (fost BMW Seria 5 GT)
  • BMW i3 facelift
  • Noul BMW M5
  • Noul Rolls-Royce Phantom
  • Rolls-Royce Cullinan
  • MINI electric

SUA, alaturi de China, reprezinta deja de ani buni piete foarte importante pentru BMW, iar acest lucru se vede inclusiv la intalnirile de la nivel inalt.

Presedintele BMW, Harald Kruger, s-a intalnit in martie 2017 cu presedintele SUA, Donald Trump, iar din punctul de vedere al oficialului BMW discutia “a fost un succes”, prezentandu-i presedintelui SUA nivelul investitiilor realizate de companie in Spartanburg, planurile de extindere si rezultatele economice. Circa 70% din productia fabricii Spartanburg din SUA merg la export, aici fiind fabricate modele precum BMW X5 si BMW X3.

In discursul sau din conferinta, precum si in sesiunea de intrebari si raspunsuri, seful BMW a facut referire si la uzina din Mexic, care va produce BMW Seria 3 din 2019. Planurile companiei germane nu sunt afectate de “amenintarile” lui Donald Trump.

Corespondenta de la Munchen.

2 comentarii

robertgologan 23 martie 2017 - 09:44

"declinare" electrica?, nu este mai potrivit "varianta" ?

Reply
Adrian Mitrea 23 martie 2017 - 10:28

Ar putea fi foarte bine si "derivat". Vrei sa-mi arati ca stii sinonime tehnice? Altfel nu prea inteleg comentariul tau…

Reply

Lasa un comentariu