Acasa Rolls-Royce Primul SUV Rolls-Royce se va numi Cullinan, pe piata in 2018

Primul SUV Rolls-Royce se va numi Cullinan, pe piata in 2018

de Adrian Mitrea

Rolls-Royce Cullinan (sursa - Rolls-Royce)

Marca de lux britanica Rolls-Royce, detinuta de BMW Group, a anuntat ca primul SUV al marcii se va numi Cullinan, iar lansarea pe piata este asteptata in 2018, scrie autocar.co.uk. Din imaginile oficiale, dar cu masina camuflata, se poate observa ca SUV-ul va fi foarte usor de recunoscut ca apartinand gamei Rolls-Royce, date fiind proportiile si formele patratoase.

Rolls-Royce Cullinan utilizeaza o platforma complet noua, din aluminiu, in ideea de a reduce greutatea si creste performantele, respectand tot mai strictele cerintele de mediu.

Interesant este ca Rolls-Royce nu foloseste termenul SUV cand comunica despre Cullinan, in schimb o numeste “vehicul tot-teren cu profil inaltat”.

Sub capota masinii este asteptat un propulsor V12 pe benzina, de 6,8 litri, biturbo, care va produce peste 600 Cai Putere. Nu este exclus ca modelul sa aiba si o versiune hibrida.

Majoritatea marcilor exotice si-au indreptat atentia catre segmentul SUV, avand astfel de masini proaspat lansate sau in curs de lansare/dezvoltare: Bentley Bentayga, Maserati Levante, Lamborghini Urus.

Lasa un comentariu