Acasa BMW VIDEO, FOTO: BMW X2 Concept ne arata ca BMW inca mai are SUV-uri de lansat

VIDEO, FOTO: BMW X2 Concept ne arata ca BMW inca mai are SUV-uri de lansat

de Adrian Mitrea

BMW X2 Concept (sursa - BMW)

BMW X2 Concept, principala noutate adusa de BMW la Salonul Auto de la Paris (1-16 octombrie pentru public, 29-30 septembrie pentru presa), ne arata ca BMW are de gand sa continue ofensiva in segmentul SUV. Iata cum arata BMW X2 Concept si cateva imagini de la standul marcii germane de la salon.

„BMW Concept X2 este un automobil pentru oamenii activi care cauta o combinatie de bucurie si caracter practic”, explica Adrian van Hooydonk, seful de design al BMW Group. „Conceptul prezinta o fateta noua si interesanta a marcii BMW in cadrul segmentul compact”, a adaugat el.

BMW X2 Concept prefigureaza lanseara unui model de serie a carui lansare este asteptata in 2018. Asadar, BMW X2 va deveni, in doi ani de acum incolo, al saselea SUV al gamei BMW, dupa modelele X1, X3, X4, X5 si X6.

Platforma (UKL) este cea folosita de BMW Group pentru actualul X1 (a doua generatie) si care va sta si la baza viitorului MINI Countryman.

Conceptul are 4,43 m lungime, 1,82 m latime si 1,6 m inaltime – dimensiuni foarte aproape de ale modelului X1. Asadar, X2 va fi in gama BMW cam ce reprezinta X4 si X6 pentru X3 si X5: o versiune mai dinamica a modelului din care deriva.

La momentul lansarii sale, in 2018, masina va prelua o parte din motorizarile BMW Group disponibile la acea vreme. Nu au fost anuntate niciun fel de propulsoare pentru Concept, semn ca design-ul este cel care conteaza in acest caz.

BMW X2 Concept afiseaza logo-ul BMW pe montantii C, pe ambele laterale – o trasatura intalnita in istoria BMW pe unele coupe-uri. Si evolutia grilei radiatorului si a farurilor pare sa dezvaluie indicii despre aspectul viitoarelor masini BMW.

citeste AICI toate stirile legate de Salonul Auto de la Paris 2016

Lasa un comentariu