Acasa Industrie Fiat-Chrysler, investigata in Franta in legatura cu presupuse dispozitive de control al emisiilor

Fiat-Chrysler, investigata in Franta in legatura cu presupuse dispozitive de control al emisiilor

de Vlad Barza

Fiat Tipo (sursa - Fiat)

Judecatorii de instructie de la Paris au deschis o ancheta pentru a vedea daca Fiat-Chrysler a folosit dispozitive de control care sa pacaleasca testele de emisii la masinile diesel, scrie AFP. Franta a deschis o ancheta si impotriva Renault, totul pornind de la teste facute pe zeci de modele dupa izbucnirea scandalului Volkswagen.

Ancheta a fost deschisa oficial pe 15 martie si isi propune sa afle daca emisiile unor masini Fiat au depasit limitele legale si daca au fost folosite dispozitive frauduloase.

Trei judecatori de instructie au fost desemnati sa investigheze daca acest constructor auto a folosit soft-uri prin care a trucat testele de omologare pentru masini diesel astfel incat aceste modele sa para ca polueaza mult mai putin.

Ancheta judiciara este urmare a unui amplu raport al Direction française de la répression des fraudes (DGCCRF) care a dus la deschiderea unor anchete similare pentru Volkswagen si Renault.

Fiat-Chrysler a spus intr-o declaratie de presa ca vehiculele sale sunt conforme cu regulile din Italia, tara unde isi are sediul divizia europeana. Compania nu a dat exemple de modele care ar fi vizate de investigatia din Franta.

Lasa un comentariu