Acasa Industrie SEAT va produce o noua cutie de viteze manuala cu 6 trepte pentru Volkswagen Group

SEAT va produce o noua cutie de viteze manuala cu 6 trepte pentru Volkswagen Group

de Adrian Mitrea

Cutie de Viteze cu 6 trepte pe SEAT Leon (sursa - 0-100.ro)

O noua cutie de viteze manuala cu sase trepte isi va face debutul in cadrul Volkswagen Group, sub numele de cod MQ281. Aceasta cutie de viteze va fi produsa si in Spania, in Fabrica de Componente Auto SEAT, amplasata in El Prat de Llobregat. Este de asteptat ca aceasta cutie de viteze noua sa fie produsa in mai multe uzine, dar deocamdata nu exista mai multe informatii despre uzinele care o vor fabrica si incepand de cand.

SEAT va produce 450.000 de cutii de viteze MQ281 pe an, incepand din 2019 – anul in care va demara productia. Aceasta transmisie va fi utilizata pentru echiparea autovehiculelor construite pe platforma MQB.

Aflata in El Prat de Llobregat, uzina SEAT care va produce noua cutie de viteze este una dintre unitatile internationale de productie ale Grupului Volkswagen, folosite pentru productia de transmisii, alaturi de cele din Kassel (Germania), Mlada Boleslav si Vrchlabi (Republica Ceha), Cordoba (Argentina) si cele patru unitati din China (Tianjin, Dalian, Changchun si Anting).

„Fabrica de Componente Auto SEAT va lansa productia acestei cutii de viteze in 2019, iar volumul anual de productie este estimat la 450.000 de unitati, care vor fi distribuite la nivel mondial. Prin productia cutiei MQ281, va fi depasita capacitatea de productie a fabricii, care este unul dintre cele trei centre de productie spaniole ale companiei auto, alaturi de Martorell si Barcelona. Primul model care va fi echipat cu noua transmisie va fi Volkswagen Passat”, a anuntat SEAT.

Pana in 2019 unitatea de productie spaniola va fi adaptata si vor fi instalate noi linii de asamblare pentru a pregati productia zilnica de 1.800 de unitati a noii cutii de viteze MQ281.

Volumul actual al Fabricii de Componente Auto SEAT se ridica la circa 650.000 de transmisii, o cifra care este estimata ca va creste la 800.000 de unitati odata cu preluarea in fabricatie a acestei noi cutii de viteze. Uzina are peste 1.000 de angajati si exporta 70% din productie.

SEAT este singura companie care concepe, dezvolta, produce si distribuie automobile in Spania. Membra a Grupului Volkswagen, multinationala are sediul la Martorell (Barcelona), exporta peste 80% dintre autovehiculele sale si este prezenta in peste 75 de tari. In 2016, vanzarile mondiale ale SEAT au atins 410.200 unitati, cel mai bun rezultat din 2007 si pana acum.

Grupul SEAT are peste 14.000 de angajati specializati, la cele trei centre de productie din Barcelona, El Prat de Llobregat si Martorell, unde sunt fabricate modele precum Ibiza si Leon. De asemenea, compania produce Ateca si Toledo in Republica Ceha, Alhambra in Portugalia si Mii in Slovacia.

Lasa un comentariu