Acasa Industrie O firma britanica incepe sa vanda caroserii noi pentru clasicul Mini

O firma britanica incepe sa vanda caroserii noi pentru clasicul Mini

de Adrian Mitrea

Mini MK1 (sursa - BMH)

O firma britanica incepe sa vanda caroserii noi pentru clasicul Mini, produs incepand cu 1976 si pana in anii 2000, cand marca auto din Regatul Unit a fost preluata de BMW Group. Modelele Mini clasice sunt la mare cautare si pasionatii care vor o restaurare ca la carte pot acum sa schimbe caroseria cu totul.

Pretul pentru o caroserie completa de Mini MK1 costa 8.291 lire sterline fara taxe (9.750 euro), a anuntat British Motor Heritage (BMH), producatorul caroseriilor. Firma a luat fiinta in 1975 si produce componente auto originale pentru masini vechi si clasice, folosind unelte originale ori de cate ori este posibil.

Pana in prezent BMH a construit peste 6.000 de caroserii pentru modele precum MGB, MGR V8 si Midget, Auston Healey Sprite, Triumph TR6, Mini si Mini Clubman, precum si alte cateva mii de panouri de caroserie individuale pentru aceste modele.

Clasicul Mini a inceput sa fie o masina foarte cautata pe piata de masini istorice, pretul unui exemplar bine intretinut sau reconditionat corespunzator pornind de la peste 15.000 euro.

Mini MK1 (sursa - BMH)

Lasa un comentariu