Acasa Nissan Nissan Qashqai dCi 130, depistat in Coreea de Sud cu trucuri pentru emisii mai mici

Nissan Qashqai dCi 130, depistat in Coreea de Sud cu trucuri pentru emisii mai mici

de Adrian Mitrea

Nissan Qashqai (sursa - Nissan)

Autoritatile din Coreea de Sud au gasit un dispozitiv prin care Nissan Qashqai dCi 130 (1,6 litri turbo diesel) triseaza la testele de emisii, scrie autocar.co.uk. Masina este fabricata in Marea Britanie, iar japonezii de la Nissan sustin ca se conformeaza reglementarilor. Tavalugul scandalului emisiilor, denumit si DieselGate, prinde ca o tornada, pe rand marci auto de calibru mondial, dupa ce totul a inceput cu minciunile Volkswagen depistate in SUA, in 2015.

“Suntem dezamagiti de aceasta decizie a Curtii”, spune Nissan, intr-o declaratie de presa oficiala.

Ancheta guvernamentala din Coreea de Sud a depistat ca asa-zisul dispozitiv face ca emisiile de NOx sa fie mai mici in timpul testarii, ceea ce conduce la emisii mai mari atunci cand masina este condusa in conditii reale de drum. Exact aceeasi problema au depistat autoritatile din SUA la masini diesel Volkswagen si Audi.

“Nissan Coreea isi mentine pozitia conform careia se conformeaza tuturor reglementarilor si nu a utilizat o setare arbitrara si nejustificata sau un dispozitiv ilegal pe Qashqai Euro 6”, noteaza producatorul auto japonez.

Vanzarile de Nissan Qashqai in Coreea de Sud este momentan suspendata si au fost rechemate in service 814 masini.

“Razboiul” dintre Nissan si autoritatile din Coreea de Sud este mai vechi, anul trecut compania fiind amendata cu echivalentul a 350.000 euro pe motiv ca triseaza la testele de emisii, dar Nissan a contestat amenda si a dat in judecata Guvernul si Ministerul Mediului.

Guvernul din Coreea de Sud a testat 20 de masini diesel ca urmare a scandalului DieselGate, sa vada care este situatia reala si daca sunt depistate probleme. In cazul lui Nissan Qashqai problema ar fi generata de o setare a sistemului de recirculare a gazelor de esapament (EGR), care se dezactiveaza dupa ce motorul depaseste temperatura de 35 grade Celsius.

Lasa un comentariu