Acasa General Motors Angajatii General Motors din SUA au primit cel mai mare bonus din istoria companiei: 12.000 de dolari

Angajatii General Motors din SUA au primit cel mai mare bonus din istoria companiei: 12.000 de dolari

de Vlad Barza

Intr-o uzina General Motors (sursa - General Motors)

Angajatii General Motors (GM) din SUA, reprezentati de sindicatul UAW, vor primi un bonus record pentru rezultatele financiare din 2016, dupa ce compania a avut in SUA un profit urias, de 12 miliarde dolari. GM a avut vanzari record de 166 miliarde dolari in lume, iar in Europa compania a reusit sa mai reduca pierderile cu cateva sute de milioane de dolari.

Conform unei intelegeri parafata in 2011 angajatii reprezentati de sindicatul UAW primesc cate 1.000 dolari bonus pentru fiecare miliard de dolari profit obtinut de companie in America de Nord. Cum in 2016 profitul in regiune a fost record, 12 miliarde dolari, si bonusurile sunt pe masura.

In SUA la uzinele GM cele mai mici salarii de baza sunt de 10 dolari/ora, insa la multe job-uri de inalta calificare trec de 40 dolari/ora.

In SUA au mers bine vanzarile de camionete si SUV-uri, iar marca Chevrolet si-a crescut cota de piata cu 0,5%.

Profitul net pe plan global a scazut cu 2,7%, pana la 9,43 miliarde dolari. Compania a vandut 10 milioane de vehicule pe plan mondial, iar cifra de afaceri a urcat de la 152 miliarde dolari, la 166 miliarde dolari.

China a ramas cea mai mare piata, cu peste 3,8 milioane unitati, in timp ce in SUA livrarile au trecut de 3 milioane.

In Europa divizia Opel nu a avut un an excelent, insa a fost mult mai bun decat 2015, pierderile scazand de la 813 milioane dolari la 257 milioane dolari.

Sursa: BBC

Lasa un comentariu