Acasa Dacia Dacia si Renault Commercial Roumanie anunta ca se retrag din APIA

Dacia si Renault Commercial Roumanie anunta ca se retrag din APIA

de Vlad Barza

Automobile Dacia si Renault Commercial Roumanie (societatea care comercializeaza marcile Dacia, Renault si Nissan in Romania) au exprimat, intr-o scrisoare oficiala, in data de 3 februarie, decizia de a renunta la calitatea de membri al Asociatiei Producatorilor si Importatorilor de Automobile (APIA). Companiile nu au mentionat motivul, insa o dovada ca exista disensiuni a fost faptul ca la conferinta anuala de bilant APIA nu a fost prezent niciun reprezentant al grupului francez.

Cele doua societati au anuntat ca interesele acestora vor fi reprezentate de catre ACAROM (Asociatia Constructorilor de Automobile din Romania). ACAROM este asociatia care a fost condusa pana la final de 2016 de Constantin Stroe, care a incetat din viata in decembrie.

Site-ul ACAROM nu a mai fost actualizat de mult timp, astfel ca nu stim in prezent cine este director al asociatiei, pe site figurand tot regratatul Constantin Stroe.

Iata continutul comunicatului Dacia-Renault:

In calitate de membri ACAROM, Automobile Dacia si Renault Commercial Roumanie vor continua sa sustina programele care vizeaza cresterea pietei nationale de vehicule noi.

Obiectivul este acela de a inlesni accesul clientilor romani la achizitia de vehicule noi si performante si de a diminua numarul de vehicule poluante, care reprezinta un real pericol pentru mediul inconjurator, dar si pentru siguranta rutiera.

Prioritatea Automobile Dacia si Renault Commercial Roumanie este aceea de a oferi pietei nationale vehicule de calitate, moderne, la un pret accesibil,  dar si de a contribui la reinnoirea parcului de automobile.

In acelasi timp, Automobile Dacia si Renault Commercial Roumanie isi vor consolida sprijinul pentru ACAROM cu activitati la care contribuie peste 16.000 de angajati, in Romania. Una dintre preocupari vizeaza mentinerea capacitatilor industriale ale furnizorilor locali pentru industria auto, activitatile dealerilor si ale angajatilor acestora,  cele peste 150.000 de persoane, a caror experienta este foarte importanta pentru ACAROM.

Lasa un comentariu