Acasa Citroen PSA Peugeot Citroen a batut palma cu CK Birla Group pentru investitii de 100 milioane euro in India

PSA Peugeot Citroen a batut palma cu CK Birla Group pentru investitii de 100 milioane euro in India

de Adrian Mitrea

PSA Groupe CK Birla Group (sursa - 0-100.ro)

Grupul auto francez PSA Peugeot Citroen a batut palma cu indienii de la CK Birla Group pentru a realiza investii de 100 milioane euro in India, la Tamil Nadu, pentru a asambla autovehicule, motoare si cutii de viteze in tara asiatica. Prin aceasta miscare PSA vrea sa se pozitioneze strategic mai bine in India, atat pentru a satisface piata locala, cat si pentru a utiliza aceasta tara ca centru de productie si export.

Parte a intelegerii dintre PSA si CK Birla Group vor fi infiintate doua companii. Una dintre ele se va ocupa de asamblarea si distributia de automobile PSA in India, iar in aceasta firma actionarul majoritar va fi PSA. A doua companie va fi o societate mixta 50:50 pentru a produce si furniza motoare si cutii de viteze. Ambele firme si intreaga investitie va fi concentrata in Tamil Nadu.

Capacitatea de asamblare initiala va fi de 100.000 unitati/an. Gradul de integrare locala a furnizorilor va fi mare, pentru a mentine la un nivel costurile de fabricatie si distributie.

PSA estimeaza ca piata auto indiana va ajunge undeva intre 8-10 milioane masini noi pe an pana in 2025, de la un nivel de circa 3 milioane masini noi in 2016.

Lasa un comentariu