Acasa Dacia Noul Duster va fi mai lung, va avea o varianta cu 7 locuri si 2 versiuni de design

Noul Duster va fi mai lung, va avea o varianta cu 7 locuri si 2 versiuni de design

de Adrian Mitrea

Dacia Duster Black Touch (sursa - Dacia)

A doua generatie Dacia Duster, care fi dezvaluita pe final de 2017, va avea o caroserie mai lunga decat actualul model si va dispune inclusiv de o configuratie cu sapte locuri. De asemenea, noul Dacia Duster va beneficia de doua versiuni de design, una cu tema urbana si una cu veleitati mai pronuntate de off road, au declarat pentru 0-100.ro surse apropiate proiectului.

Prezentarea noului Duster in 2017 si inceperea comercializarii in Romania in ianuarie a fost anuntata oficial de catre Hakim Boutehra, directorul general al Renault Commercial Roumanie (RCR), insa el a oferit putine detalii despre a doua generatie Duster.

Surse apropiate proiectului au spus pentru 0-100.ro ca masina va fi mai mare decat actuala generatie. Cel mai mult se va vedea acest lucru pe lungime, caroseria si ampatamentul fiind modificate pentru a acomoda pana la 7 pasageri. Asta inseamna ca Duster va avea atat o varianta cu 5 locuri (doua randuri de scaune), cat si una cu 7 locuri (trei randuri de scaune), iar ambele aceste variante vor beneficia de aceeasi caroserie. Nu va exista o versiune mai lunga si alta mai scurta, asa cum s-au comercializat Nissan Qashqai si Nissan Qashqai+2 spre exemplu.

Vor exista doua teme de design pentru noul Duster, in stilul Skoda Yeti. Varianta pentru off road va avea mai mult plastic negru, nevopsit, pentru a nu se zgaria in aventurile petrecute in teren accidentat, in timp ce versiunea “pentru oras” va beneficia de mai multe elemente ale caroseriei vopsite.

Gama de motorizari si transmisii va fi, in mare, preluata de la actualul model, neexistand noutati semnificative din acest punct de vedere.

Lasa un comentariu