Acasa Saloane Auto Asa arata Skoda Yeti facelift, premiera are loc la Frankfurt

Asa arata Skoda Yeti facelift, premiera are loc la Frankfurt

de Adrian Mitrea

Skoda Yeti Outdoor (sursa - Skoda)

Skoda va expunde la Salonul Auto de la Frankfurt (10-22 septembrie) o versiune restilizata a SUV-ului compact Yeti, lansat initial in 2009. Yeti vine acum cu doua variante, una pentru oras si cealalta pentru iesirile la munte, fiind diferentiate la nivel optic de bare de protectie diferite.

Odata cu acest facelift Yeti devine primul model Skoda care beneficiaza de camera video pentru marsarier. De asemenea, Yeti este acum in premiera disponibil si cu faruri bixenon (pana acum doar xenon – n.r.), acestea fiind oferite de asemenea cu lumini de zi cu LED.

La exterior se poate observa renuntarea la blocurile optice duble in favoarea unora monobloc, iar in interior este vizibil un nou volan, preluat de la Octavia III.

Lansarea pe piata a lui Skoda Yeti facelift este planificata pentru sfarsitul acestui an.

Pozele cu masina alba dezvaluie designul lui Yeti pentru oras, iar exemplarul verde este Yeti Outdoor, creat pentru iesirile in natura. A doua varianta are barele de protectie vopsite mai putin, pentru a rezista mai bine la zgarieturile generate de iesirile pe drumuri neasfaltate.

Gama de motorizari este aceeasi, dar usor optimizata, cu puteri cuprinse intre 105 Cai Putere (CP) si 170 CP. Sunt disponibile variante cu tractiune fata si tractiune integrala (Haldex de a 5-a generatie), precum si variante cu transmisii manuale si automatizate DSG (6 si 7 viteze). Cel mai mic motor este de 1,2 litri (1.2 TSI 105 CP), iar cel mai mare este de 2 litri (2.0 TDI 170 CP).

Desi Yeti a lasat impresia unei masini slab vandute, din 2009 si pana in prezent au fost comercializate 263.200 exemplare si doar in 2012 au fost livrate 87.400 unitati Yeti, in crestere cu 24,3% fata de 2011. In acest an Skoda a comercializat pana acum 41.800 Yeti.

Modelul Yeti este construit in uzina Kvasiny din Cehia si concureaza pe piata cu modele precum Mitsubishi ASX.

Skoda Yeti pentru oras (sursa - Skoda)

Skoda Yeti pentru oras (sursa - Skoda)

Skoda Yeti Outdoor (sursa - Skoda)

Interior Skoda Yeti Laurin & Klement (sursa - Skoda)

0-100.ro a publicat in martie 2010 un test drive cu Skoda Yeti. Poti revedea articolul original AICI sau doar varianta video (mai scurta), mai jos.

Lasa un comentariu