Acasa Dacia Noua Dacia Duster, a doua generatie, va fi lansata la inceputul anului 2018

Noua Dacia Duster, a doua generatie, va fi lansata la inceputul anului 2018

de Adrian Mitrea

Hakim Boutehra (sursa - Renault)

A doua generatie a SUV-ului Dacia Duster va fi lansata la inceputul anului 2018, a declarat, pentru 0-100.ro, Hakim Boutehra, director general al Renault Commercial Roumanie (RCR). Asadar masina va fi dezvaluita spre final de an, iar comercializarea in Romania va demara, cel mai probabil, la inceputul anului 2018, potrivit lui Boutehra.

“Pregatim lansarea unei noi generatii Duster. Este vorba despre un model complet nou, ale carui vanzari ar putea demara in Romania in ianuarie 2018”, a declarat Hakim Boutehra.

Pana atunci, insa, actuala generatie Duster va primi o noutate importanta: versiunea cu transmisie automata in configuratia Dacia Duster dCi 110 EDC 4×2.

“Dacia Duster cu transmisie automata EDC va fi lansat undeva in martie-aprilie. Comenzile nu sunt inca deschise, acest lucru se va intampla cu aproximativ doua saptamani inainte de lansare”, a explicat seful RCR.

Intrebat daca viitorul Duster va prelua toate caracteristicile pe care le apreciaza clientii la actualul model, Boutehra a raspuns scurt, fara sa detalieze: “Ne vom stradui sa facem asta”.

Vorbind de masini automate, lansarea in vara anului 2016 a transmisiei pilotate Easy-R pe Logan si Sandero a fost un succes, in acest moment circa 5% dintre aceste modele fiind comandate cu asa ceva. Tinta companiei este sa aiba un mix de 5%-6% modele vandute cu Easy-R si restul manuale.

Unul dintre modelele cu cele mai mici volume din gama Dacia este Lodgy. Chiar daca vanzarile acestui model sunt modeste, Boutehra spune ca exista un public stabil pentru acest model si este nevoie de el pe piata.

“Lodgy este destinat clientilor pragmatici si descurca bine in segmentul sau. Clientela pentru segmentul monovolum este stabila si volumul de vanzari este constant. (…) O evolutie la nivel estetic este de asemenea programata”, a explicat Hakim Boutehra.

Lasa un comentariu