Acasa Curiozitati UPDATE, VIDEO: Mercedes-Benz Romania si cativa artisti romani, precum Loredana si Sore, incurajeaza nepurtarea centurii de siguranta

UPDATE, VIDEO: Mercedes-Benz Romania si cativa artisti romani, precum Loredana si Sore, incurajeaza nepurtarea centurii de siguranta

de Adrian Mitrea

Vedete in Mercedes-Benz (sursa - Facebook Mercedes-Benz Romania)

Mercedes-Benz Romania si bloggarita Oana Tache au lansat un proiect prin care prezinta artisti romani cantand intr-un SUV hibrid al marcii. Problema este ca nici prezentatoarea, Oana Tache, si nici vedetele implicate in proiect, nu poarta centura de siguranta, masina fiind in trafic si in miscare. Clipurile pot fi gasite pe Facebook si mai jos in acest articol, insa este de asteptat ca ele sa fie sterse dupa ce gafa privind centura de siguranta va fi mai vizibila si „taxata” in presa, bloguri si retele sociale.

Dupa cum bine semnaleaza si un cititor pe Facebook, sub numele Ganduri Octanice, Articolul 36, aliniatul 1 din Codul Rutier spune ca:

(1) Conducatorii de autovehicule si persoanele care ocupa locuri prevazute prin constructie cu centuri sau dispozitive de siguranta omologate trebuie sa le poarte in timpul circulatiei pe drumurile publice, cu exceptia cazurilor prevazute in regulament.

(sursa - Facebook Mercedes-Benz)

Campania seamana cu ceea ce face prezentatorul TV James Corden. Mai jos puteti vedea un exemplu in care atat el, prezentatorul, cat si vedeta invitata, in acest caz cantareata Adele, nu se sfiesc sa poarte centura de siguranta. In primul rand pentru ca nepurtarea ei este ilegala si constituie contraventie, apoi ca, dintre toate sistemele de siguranta ale unei masini, centura de siguranta este cea mai importanta.

UPDATE 22:20 – am primit pe e-mail o pozitie oficiala a Mercedes-Benz Romania referitoare la acest subiect, regasibila integral mai jos:

„In urma materialului publicat cu privire la campania Mercedes-Benz, am dori sa-ti multumim pentru sesizarea transmisa.

Mercedes-Benz este un promotor al sigurantei rutiere, aceasta reprezentand de altfel unul dintre pilonii principali ai filosofiei brandului. In mod constant compania se preocupa de educatia rutiera, desfasurand atat la nivel international, cat si local, initiative care promoveaza comportamentul responsabil in trafic pentru toti participantii.

In cazul acestui proiect punctual, focusul a fost generarea unui produs video special, cu rol de divertisment, alaturi de o serie de artisti romani, care sa promoveze intr-un mod simplu si usor de inteles conceptul de hibrid. Scopul a fost de a promova momentul artistic si in niciun caz de a incuraja comportamente necorespunzatoare. Filmarile s-au desfasurat in deplina siguranta si cu interventii minore in trafic. Vom tine cont de feedbackul transmis, suntem in permanenta deschisi la reactiile constructive.”

Lasa un comentariu