Acasa Dacia Modelul Duster cu numarul un milion fabricat in Romania a fost livrat unui client din Bucuresti

Modelul Duster cu numarul un milion fabricat in Romania a fost livrat unui client din Bucuresti

de Adrian Mitrea

Duster un milion produs in Romania (sursa - 0-100.ro)

Uzina Dacia din Mioveni a produs un milion de automobile Duster (sub marcile Dacia si Renault), iar modelul aniversar este sub sigla Dacia si a ajuns la un client din Romania. Masina i-a fost livrata miercuri, 14 decembrie. Modelul are echipare speciala (Black Touch) si configuratie de top, mai putin motorizarea, care este 1.6 benzina 114 CP cu tractiune integrala.

Clientul masinii Duster cu numarul un milion produsa in Romania se numeste Dumitru Jianu, este din Bucuresti, iar anterior a avut un Logan. Noua lui masina este o Dacia Duster 1.6 114 CP 4×4, cu transmisie manuala cu sase trepte si culoare Verde Altai. Masina are un pret final cu TVA 16.190 euro (13.491 euro fara TVA).

Cheia masinii i-a fost inmanata personal lui Dumitru Jianu de catre Hakim Boutehra, director general Renault Commercial Roumanie.

Uzina Dacia din Mioveni produce atat Duster sub sigla Dacia, cat si Duster sub sigla Renault. Pana in prezent au fost produse la noi in tara un milion de unitati Duster, sub ambele marci.

Masina mai este produsa si in Rusia, Columbia si Brazilia.

In Romania Dacia Duster se bucura de o cerere foarte mare raportat la piata, fiind vandute cam 6.300 masini in primele 11 luni ale anului 2016. Duster este, asadar, al doilea cel mai bine vandut model din Romania, dupa Logan Sedan.

Incepand din februarie 2017 Dacia Duster va incepe sa fie comercializat si cu transmisie automata, cu dublu ambreiaj (Efficient Dual Clutch – EDC). Mai jos poti revedea testul nostru de prima impresie cu Dacia Duster EDC si Sandero facelift. Articolul original poate fi consultat AICI.

Lasa un comentariu