Acasa Bugatti Hyundai are un nou designer pentru marca Genesis: Alexander Selipanov de la Bugatti

Hyundai are un nou designer pentru marca Genesis: Alexander Selipanov de la Bugatti

de Adrian Mitrea

Alexander Selipanov (sursa - Genesis)

Marca sud-coreeana Hyundai are un nou designer de top dedicat marcii Genesis, in persoana lui Alexander Selipanov, care vine de la Bugatti. Iata ca la circa un an de cand Hyundai a anuntat crearea marcii premium Genesis echipa de design este consolidata cu un nume de top, Selipanov fiind responsabil de designul exterior al Bugatti Chiron si Bugatti Vision GT (concept).

In trecut, Alexander Selipanov (cunoscut ca Sasha) a lucrat pentru Lamborghini, in echipa de designeri care a dus la aparitia pe piata a lui Huracan.

Selipanov ii va raporta lui Luc Donckerwolke, seful de design al marcii Genesis. Selipanov si Donckerwolke se cunosc de pe vremea cand si acesta din urma lucra in cadrul Volkswagen Group, pentru marcile Audi si Bentley.

Practic doi designeri auto de top ai Volkswagen Group au parasit compania in decurs de un an si amandoi s-au dus sa lucreze pentru Genesis, noua marca a Hyundai, pozitionata premium, pentru a rivaliza cu Mercedes-Benz, BMW si Audi.

“Sunt sincer incantat de aceasta oportunitate pentru ca va fi un nou capitol in cariera mea. Cum am lucrat pentru marci consacrate pana acum, Genesis este o provocare revigoranta pentru mine”, a spus rusul Alexander Selipanov.

Designerul este nascut in 1983 in Tbilisi, Georgia, a studiat design in California, SUA (Art Center College of Design) si a urcat rapid in cariera in cadrul Volkswagen Group, incepand cu anul 2005, reiese dintr-un comunicat de presa al Genesis. A participat in proiecte de design auto pentru exterior in cadrul tuturor marcilor Grupului. In 2010 a ajuns sub umbrela Lamborghini, ocupandu-se de Huracan, iar in 2014 a devenit sef de design exterior al Bugatti.

Lasa un comentariu