Acasa Maserati Primul Maserati electric vine in 2020, ca sistem de propulsie alternativ pentru modelul Maserati Alfieri

Primul Maserati electric vine in 2020, ca sistem de propulsie alternativ pentru modelul Maserati Alfieri

de Adrian Mitrea

Maserati Alfieri (sursa - 0-100.ro)

Marca italiana de lux Maserati se pregateste pentru lansarea primului sau automobil electric, in 2020. Maserati Alfieri electric va fi asadar lansat la un an distanta de versiunea cu motor pe benzina, biturbo, V6, programata pentru 2019, scrie autocar.co.uk.

Conceptul Maserati Alfieri a fost prezentat in 2014, iar demararea productiei era asteptata pentru 2016. La fel ca si conceptul, masina ar fi trebuit sa aiba motor V8, insa reglementarile de mediu au dus la amanarea lansarii si la alegerea unei alte motorizari, V6, pe benzina, biturbo. Este vorba despre o versiune modificata a motorului pe care Fiat Chrysler Automobiles (FCA) l-a pus sub capota modelului Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio, dar si sub capota primului SUV Alfa Romeo, Stelvio (ca motorizare varf de gama).

Asadar, pana in 2020 Maserati va veni cu noutati importante. SUV-ul Maserati Levante a inceput deja sa fie comercializat in 2016, urmeaza in 2018 modelele care vor inlocui GranTurismo si GranCabrio, in 2019 modelul Alfieri, iar in 2020 versiunea electrica a acestuia.

Maserati a lansat recent si modelele Ghibli si noul Quattroporte, astfel ca marca italiana aflata la granita dintre premium si lux are parte de un deceniu interesant in perioada 2012-2022, toata gama fiind remodelata si improspatata.

Modelele GranTurismo si GranCabrio, deja existente in gama, vor suferi cea mai evidenta repozitionare in gama italienilor, deoarece vor fi mai compacte si mai sportive. Ramane de vazut daca numele va fi pastrat, deoarece “Gran” ar intra in conflict cu noua filosofie a celor doua modele.

Maserati Alfieri (sursa - 0-100.ro)

Lasa un comentariu