Acasa Romania Volvo recheama 168 de masini vandute in Romania deoarece condensul instalatiei de aer conditionat se poate scurge in habitaclu

Volvo recheama 168 de masini vandute in Romania deoarece condensul instalatiei de aer conditionat se poate scurge in habitaclu

de Adrian Mitrea

Interior Volvo S90 (sursa - Volvo)

Volvo recheama in service 168 de automobile XC90, S90 si V90 comercializate in Romania deoarece condensul generat de instalatia de aer conditionat poate sa ajunga in habitaclu, generand umiditate si probleme electrice. Reparatia consta in inspectarea conductei de drenaj si inlocuirea acesteia, daca este cazul.

“In urma investigatiilor efectuate, Volvo Cars a identificat ca exista posibilitatea ca tubulatura care asigura drenajul condensului produs de sistemul de aer conditionat sa nu fie fixata corespunzator si poate genera scurgeri de condens. Scopul acestei conducte este de a transfera condesul generat de sistemul de aer conditionat in afara autoturismului. Fixarea necorespunzatoare a acestei conducte poate avea ca rezultat aparitia umezelii in interiorul habitaclului si interfente in functionarea sistemului de aer conditionat. In timp aceste scurgeri minore de condens pot afecta sistemul electric al masinii si pot conduce la prezenta unor mesaje de avertizare in bordul autoturismului (DIM – Driver Information Module) oferind de asemenea indrumari privind modul de rezolvare”, spune Volvo.

La fel ca si in cazul altor operatiuni de rechemare in service, remedierea defectului este gratuita, fiind suportata de fabricant.

In mod normal clientii masinilor afectate au fost contactati sau urmeaza sa fie contactati de catre dealeri pentru a fi invitati in service. In orice caz, posesorii de masini Volvo vizate de acest recall pot contacta si ei reteaua Volvo pentru a verifica daca masinile lor sunt vizate de aceasta campanie de rechemare in service.

AICI poti vedea toate campaniile importante de rechemare facute de producatorii auto, pe piata din Romania.

Lasa un comentariu