Acasa Dacia VIDEO: Sprint 0-150 km/h cu Dacia Duster dCi 110 EDC. Cum suna, cum acceleaza si cum schimba vitezele primul Duster cu dublu ambreiaj

VIDEO: Sprint 0-150 km/h cu Dacia Duster dCi 110 EDC. Cum suna, cum acceleaza si cum schimba vitezele primul Duster cu dublu ambreiaj

de Adrian Mitrea

Dacia Duster dCi 110 EDC (sursa - Renault)

Dacia Duster a primit o cutie de viteze automatizata cu sase trepte, numita EDC (Efficient Dual Clutch), disponibila exclusiv pentru motorizarea diesel de top (1.5 dCi 110 CP) si tractiune 4×2 (rotile din fata). Iata cum accelereaza, cum suna si cum schimba vitezele Dacia Duster EDC, cel mai performant si mai modern model Dacia din punctul de vedere al cutiei de viteze.

Duster dCi 110 EDC sprinteaza pana la 100 km/h cu start de pe loc in 11,9 secunde, fata de 11,8 secunde pentru versiunea cu transmisie manuala (1.5 dCi, 6 trepte, tractiune fata). Asadar, performantele Duster-ului automat sunt comparabile sunt comparabile cu cele ale variantei manuale, versiunea cu EDC fiind, evident, mult mai usor si placut de utilizat, gratie cutiei de viteze performante.

Specificatiile complete ale masinii din imagini pot fi consultate AICI.

Dacia Duster dCi 110 EDC va fi dispobil spre comercializare in Romania din februarie-martie 2017. Noua cutie de viteze va fi propusa la un pret de sub 1.350 euro in plus (TVA inclus).

Lasa un comentariu