Acasa Industrie Bulgaria spune ca negociaza cu un constructor auto german, pentru o posibila uzina

Bulgaria spune ca negociaza cu un constructor auto german, pentru o posibila uzina

de Vlad Barza

Lucrator Great Wall Motors Litex (sursa - 0-100.ro)

Autoritatile din Bulgaria spun ca poarta discutii cu un producator auto german care ar putea deschide o uzina de asamblare in tara de la sud de Dunare, scrie publicatia Novinite. Bulgaria nu are traditie in industria auto, insa in ultimii ani cativa furnizori au deschis fabrici de componente. La fel ca in Romania, si in Bulgaria autoritatile au facut in ultimii ani anunturi despre posibili mari investitori, insa mai nimic nu s-a concretizat.

Agentia bulgara creata pentru a atrage investitori straini este in discutii incipiente cu un constructor auto german al carui nume nu a fost facut public.

„Daca nu reusim sa atragem astfel de investitii in urmatorii doi-trei ani vom pierde definitiv ocazia”, spune Stamen Yanev, presedinte al agentiei InvestBulgaria,

In acest moment niciun mare producator auto nu are productie in tara vecina. Chinezii de la Great Wall asamblau masini la Loveci, insa operatiunile au fost oprite in ianuarie si nu se stie cand vor fi reluate.

Seful agentiei de investitii a dat vina pe anumite municipalitati care nu au pus in practica masuri care sa atraga investitorii, ci ii vad doar ca pe niste surse de imbogatire rapida.

El a dat si un exemplu pozitiv, orasul Dimitrovgrad din sudul tarii.

Lasa un comentariu