Acasa Renault Renault rechema in service automobile Megane si Talisman din Romania, din cauza franelor si banchetei

Renault rechema in service automobile Megane si Talisman din Romania, din cauza franelor si banchetei

de Adrian Mitrea

Renault Megane (sursa - Renault)

Renault Romania a initiat o campanie de rechemare in service pentru mai multe automobile Megane si Talisman, din cauza unor posibile probleme la frane si la suruburile de fixare a banchetei spate.

Concret, este vorba despre trei campanii diferite.

  • Una dintre ele se refera la conductele flexibile ale franelor fata, care pot face contact cu janta sau anvelopa, fapt ce poate conduce la deteriorarea conductelor, scurgerea lichidului de frana si slabirea eficientei franelor. Pentru aceasta actiune sunt vizate 144 automobile Renault Megane IV. Vor fi verificate conducetele de frana si fixate corespunzator.
  • O alta campanie vizeaza grupul hidraulic de franare, atat pentru Renault Megane IV, cat si pentru Renault Talisman. “Renault a identificat o posibila diminuare a performantei sistemului de franare si/sau a controlului traiectoriei vehiculului”, spune compania auto franceza. Reparatia consta in inlocuirea grupului hidraulic de franare, cu titlu preventiv.
  • In fine, a treia problema este legata de bancheta spate. “Renault a identificat posibilitatea aparitiei unor vibratii si/sau zgomote la bancheta din spate a vehiculului (…) in timpul rularii”, explica Renault. Actiunea de recall consta in inlocuirea suruburilor de fixare ale banchetei spate. In cazul in care se constata ca suruburile sunt rupte si este imposibila extragerea lor, se va inlocui bancheta spate. Sunt afectate in total 132 de masini Megane IV si Talisman.

La fel ca si in cazul altor operatiuni de rechemare in service, remedierea defectului este gratuita, fiind suportata de fabricant.

In mod normal clientii masinilor afectate au fost contactati sau urmeaza sa fie contactati de catre dealeri pentru a fi invitati in service. In orice caz, posesorii de Megane IV si Talisman pot contacta si ei reteaua Renault pentru a verifica daca masinile lor sunt vizate de aceasta campanie de rechemare in service.

AICI poti vedea toate campaniile importante de rechemare facute de producatorii auto, pe piata din Romania.

1 comentariu

Muntean ioan 30 septembrie 2017 - 22:08

Si eu am un megan4 si suna bancheta spate am fost la reprezentanta la Targu Mures si au zis ca nu stiu ce sa faca

Reply

Lasa un comentariu