Acasa Foto VIDEO, FOTO: Mercedes-Benz Clasa X Concept, dezvaluit oficial. Primul pick-up premium din lume va fi lansat in 2017

VIDEO, FOTO: Mercedes-Benz Clasa X Concept, dezvaluit oficial. Primul pick-up premium din lume va fi lansat in 2017

de Adrian Mitrea

Mercedes-Benz Clasa X Concept (sursa - Daimler)

Mercedes-Benz Clasa X Concept a fost dezvaluit oficial, in cadrul unui eveniment tinut marti seara, 25 octombrie, in Stockholm, Suedia. Desi este un concept deocamdata, versiunea dezvaluita este aproape gata de productie, iar lansarea pe piata va avea loc la final de 2017, deci in aproximativ un an. Asa cum se poate observa in fotografii, Mercedes-Benz Concept X-Class anunta doua variante de design pentru ceea ce va fi primul pick-up premium din lume – una cu trasaturi mai luxoase si una cu aspect mai dur, chiar pretabila la off road.

Mercedes-Benz spune ca, atunci cand va fi lansat pe piata, modelul Mercedes-Benz Clasa X va fi comercializat in principal in Europa, America Latina, Africa de Sud si Australia.

Avand la baza platforma Nissan NP300 Navara, primul pick-up Mercedes-Benz si primul pick-up premium din lume va avea setari si design specifice marcii germane.

Versiunea “stylish explorer”, adica masina alba din fotografii, dezvaluie cum va arata versiunea destinata utilizarii prepoderent urbane si pe asfalt a pick-up-ului Clasa X, in timp ce varianta “powerful adventurer”, adica masina verde din imagini, infatiseaza versiunea destinata preponderent utilizarii in teren accidentat.

Masina va putea cara 1,1 tone in bena, la fel ca majoritatea pick-up-urilor actuale, iar in ceea ce priveste capacitatea de tractare masina va putea remorca 3,5 tone.

Sistemele de asistenta pentru sofer si de siguranta vor fi ca la toate celelalte modele Mercedes-Benz, promite Daimler.

Compania auto spune ca a identificat cinci grupuri tinta pentru acest model.

  • 1. Familiile cu copii care duc un stil de viata activ si au o afinitate pentru produse premium. Ei ar utiliza masina la activitatile zilnice precum mersul la scoala, cumparaturi, calatorii de weekend si vacante.
  • 2. Aventurierii, care traiesc in mediu urban, dar care fac escapade la munte sau la mare, eventual au o barca pe care o tracteaza.
  • 3. Oamenii orientati catre noutati si tendinte, care ar cumpara masina pentru uz zilnic, in oras, si pentru diverse activitati de weekend, eventual sportive.
  • 4. Proprietarii de afaceri in domeniul constructiilor, arhitecti, furnizori de servicii.
  • 5. Fermieri si crescatori de animale care tin la imagine si vor o masina versatila care sa poata fi utilizata atat pe teren accidentat, cat si pentru intalniri de afaceri.

Pentru pietele din Europa, Australia si Africa de Sud, Mercedes-Benz Clasa X va fi produsa in uzina Renault-Nissan din Barcelona, Spania, din 2017. Pentru pietele din America Latina masina va fi fabricata in uzina Renault din Cordoba, Argentina, din 2018.

Mercedes-Benz Clasa X este un produs nascut ca urmare a cooperarii dintre grupurile Daimler si Renault-Nissan, colaborare inceputa in urma cu sase ani.

Lasa un comentariu