Acasa Renault Renault va utiliza Realitatea Virtuala pentru a dezvolta masini in Romania si primeste ajutoare de circa 1,2 milioane euro pentru asta

Renault va utiliza Realitatea Virtuala pentru a dezvolta masini in Romania si primeste ajutoare de circa 1,2 milioane euro pentru asta

de Adrian Mitrea

Inginerie Renault (sursa - Renault)

Renault Technologie Roumanie (RTR) vrea sa foloseasca Realitatea Virtuala (VR) pentru a dezvolta masini la noi in tara, iar in acest sens va primi fonduri nationale si UE de peste 1,2 milioane euro, contributia companiei fiind de aproximativ 1,24 milioane euro, reiese dintr-o stire Agerpres.

RTR are un proiect de finantare pentru sisteme de simulare VR si testare componente fizice in Mediu Simulat Virtual – instrument de inalta tehnologie utilizat in dezvoltarea noilor modele de vehicule. Proiectul are alocate fonduri UE de 4,6 milioane lei, o contributie nationala de 828.723 lei si o contributie a beneficiarului de 5,52 milioane lei, informeaza Agerpres.

Asadar, in total, vorbim despre un proiect de aproximativ 2,24 milioane euro, dintre care fonduri UE de peste un milion euro si fonduri nationale de aproape 200.000 euro, contributia companiei fiind de 1,24 milioane euro.

Acest proiect al Renault pentru echiparea RTR cu tehnologie VR face parte din actiunea 1.1.1. Mari Infrastructuri de Cercetare Dezvoltare din cadrul Programului Operational Competitivitate (POC). Intreg acest program are o alocare financiara de 1,58 miliarde euro, din care 1,32 miliarde euro finantare nerambursabila din Fondul European de Dezvoltare Regionala (FEDR), structurat pe doua axe prioritare.

Lasa un comentariu