Acasa Saloane Auto Volkswagen: Viitorul este electric. Conceptul I.D. are autonomie intre 400 si 600 km

Volkswagen: Viitorul este electric. Conceptul I.D. are autonomie intre 400 si 600 km

de Adrian Mitrea

Volkswagen I.D. Concept (sursa - Volkswagen)

„Viitorul este electric”, a declarat Matthias Muller, directorul general executiv (CEO) al Volkswagen Group, in avanpremiera Salonului Auto de la Paris (1-16 octombrie), moment care coincide cu prezentarea conceptului Volkswagen I.D. – o masina 100% electrica, de dimensiuni compacte, care va fi lansata in varianta de serie in 2020 si va avea autonomie cuprinsa intre 400 si 600 km.

Volkswagen I.D. este ambasadorul unei noi ere de masini electrice Volkswagen. Compania auto germana va lansa o versiune de serie a acestei masini in 2020, iar in 2025 va fi prezentata si o verianta complet autonoma, al carei volan se retrage in bord atunci cand ruleaza fara interventiia soferului.

Masina afiseaza trasaturile pe care le vor purta automobilele electrice ale marcii Volkswagen, in viitor, iar varianta ei de serie va fi comercializata in paralel cu Golf. Atat I.D., cat si Golf, sunt masini de clasa compacta, avand dimensiuni apropiate. Prin aceasta strategie Volkswagen doreste, probabil, sa incerce si un design ceva mai indraznet pentru masinile sale electrice, astfel ca, in preajma anului 2020, un client Volkswagen va avea de ales intre niste specificatii identice, puse in „ambalaje” diferite.

Volkswagen spune ca I.D. beneficiaza de un motor electric de 125 kW/170 CP.

Interiorul conceptului este de tip Open Space, in care toti pasagerii au acces la informatiile furnizate. Nu este genul de concept care pune scaunul soferului pe primul loc.

Volkswagen I.D. va fi primul automobil care va beneficia de platforma MEB (Modular Electric Drive Kit) a Volkswagen Group – companie care vrea ca pana in 2025 sa lanseze 30 de masini electrice, pe langa cele pe care le comercializeaza in prezent.

Ca obiectiv de vanzari, unul ambitios chiar, Volkswagen vrea sa livreze un milion de masini electrice pe an, pana in 2025.

„Viitorul este electric. Este de asemenea adevarat ca motorizarile clasice vor continua sa joace un rol cheie in urmatorii 20 de ani, cel putin. Trebuie si chiar vom face progrese cu motorizarile motoarelor diesel si pe benzina. In acelasi timp, vom face progrese si in domeniul tehnologiilor alternative”, a declarat Matthias Muller, directorul general executiv (CEO) al Volkswagen Group.

El a facut referire si la motoarele pe motorina, cele de care este legata cea mai grava criza de imagine si financiara din istoria companiei.

„Diesel-ul este si va ramane un punct de referinta important, o cotitura in istoria noastra. Lucram folosind toate resursele disponibile sa ajungem la radacinile acestei crize si sa gasim calea prin care sa rezolvam toate chestiunile (…)”, a spus Muller.

Aceste declaratii au fost facute in seara zilei de miercuri, 28 septembrie, in avanpremiera Salonului Auto de la Paris. Acest salon este deschis doar pentru presa si VIP in zilele de 29 si 30 septembrie, iar in perioada 1-16 octombrie este deschis publicului larg.

citeste AICI toate stirile legate de Salonul Auto de la Paris 2016

Lasa un comentariu