Acasa Audi VIDEO, FOTO: Noul Audi Q5 si Audi RS 3 Sedan, premiere mondiale la Paris

VIDEO, FOTO: Noul Audi Q5 si Audi RS 3 Sedan, premiere mondiale la Paris

de Adrian Mitrea

Audi Q5 (sursa - Audi)

A doua generatie a SUV-ului de clasa medie Audi Q5 a fost dezvaluita oficial cu ocazia Salonului Auto de la Paris (1-16 octombrie pentru public, 29-30 septembrie pentru presa), alaturi de o versiune de inalta performanta a modelului A3 Sedan, denumita Audi RS 3 Sedan. Comercializarea noului Q5 demareaza la inceputul lui 2017, iar RS 3 Sedan va incepe sa fie vandut undeva in primavara-vara.

Noul Audi Q5

SUV-ul mediu al Audi, ajuns la a doua generatie, beneficiaza de faruri cu tehnologie LED in echiparea standard, optional sau standard pe versiunile de echipare superioare sunt oferite faruri Matrix LED (deci tot cu LED, dar mai avansate) si lumini de semnalizare dinamice.

Tractiunea integrala quattro este de asemenea standard. La interior, un volan sport multifunctional (cu comenzi) cu trei spite vine in echipamentul de baza.

Sunt disponibile in total 14 culori pentru caroserie si cinci linii de design nou configurate: sport, design, S line (pachet sport complet), design selection si S line (pachet estetic exterior).

Audi Q5 este acum cu pana la 90 kg mai usor, desi este putin mai mare decat modelul care iese din productie. Masina are 4,66 m lungime, 1,89 m latime, 1,66 m inaltime si un ampatament de 2,82 m.

Producatorul auto din Ingolstadt noteaza ca zgomotul in masina este foarte redus, fie ca vorbim de sunetul produs de vant, la rulare, fie ca vorbim de vibratiile si zgomotele generate de anvelope si motor.

In functie de echipare si culoarea materialelor din interior, noul Q5 poate avea sistem de iluminare ambientala cu 30 de culori.

Panoul cu instrumente de bord poate avea design clasic sau poate fi inlocuit de un ecran de 12,3 inch, optional (Audi virtual cockpit).

Sistemul de infotainment si multimedia MMI beneficiaza de un ecran cu diagonala de 8,3 inch. La pachet vine si sistemul de control cu buton rotativ de control si touchpad.

Printre dotarile de top se numara un sistem audio Bang & Olufsen.

Gama de motoare include patru propulsoare TDI si un TFSI. Unitatea 2.0 TDI vine in versiuni de putere de 110 kW (150 CP), 120 kW (163 CP) si 140 kW (190 CP), iar motorizarea 3.0 TDI dezvolta 210 kW/286 CP si 620 Nm.

Propulsorul 2.0 TFSI dezvolta 185 kW (252 CP)

Rotile noului Q5 pornesc de la 17 inch si ajung pana la 21 inch, in functie de configuratie, iar suspensiile sunt independente pentru fiecare roata in parte si pot avea fie amortizoare clasice, fie perna de aer (caz in care suspensiile sunt si adaptive).

Noul Audi Q5 este fabricat in noua uzina Audi din Mexic, iar livrarile catre clienti vor demara la inceput de 2017, pretul de baza fiind de 45.100 euro in Germania (2.0 TDI 150 CP).

Exista si un catalog online al modelului, disponibil AICI.

Audi RS 3 Sedan

Audi RS 3 Sedan beneficiaza de ecartamente marite fata de versiunile A3 Sedan cu motorizari obisnuite. Motorul de pe versiunea de inalta performanta este un 2.5 TFSI cu cinci cilindri ce dezvolta 294 kW (400 CP) si 480 Nm.

Modelul sprinteaza de la 0 la 100 km/h in 4,1 secunde. Viteza maxima este de 250 km/h, limitata electronic, dar Audi promite ca va oferi, la cerere, si versiuni limitate la un prag superior: 280 km/h.

Desi motorul 2.5 TFSI cu cinci cilindri este binecunoscut la Audi, versiunea de pe RS 3 Sedan este perfectionata. Motorul este cu 26 kg mai usor fata de versiunea lui anterioara.

Tractiunea integrala quattro vine standard pe acest model si utilizeaza un ambreiaj electro-hidraulic multi-disc pentru a distribui puterea intre puntea fata si puntea spate.

Prin intermediul sistemului Audi drive select soferul poate configura modurile de lucru ale directiei, transmisie S tronic, motorului si supapelor din esapament. Exista modurile de condus comfort, auto si dynamic.

O suspensie RS sport este oferita optional, cu amortizoare controlate electronic.

Suspensia lui Audi RS 3 Sedan este cu 25 mm mai joasa fata de a lui A3 Sedan, iar franele beneficiaza de discuri mari, cu diametru de 370 mm pe fata si 310 mm pe spate.

In echiparea standard masina vine cu roti de 19 inch si anvelope 235/30. Optional pot fi puse pe fata anvelope 255/30.

Dotarile luxoase nu au fost uitate. Pe Audi RS 3 Sedan poate fi pus optional un sistem audio Bang & Olufsen de 705 W (14 difuzoare).

Audi RS 3 Sedan va fi lansat si in China si SUA sub eticheta Audi Sport.

citeste AICI toate stirile legate de Salonul Auto de la Paris 2016

Lasa un comentariu