Acasa Dacia FOTO: Facelift pentru Sandero si Logan, premiere mondiale la Paris. Claxon pe volan, nou motor cu 3 cilindri, lumini de zi cu LED

FOTO: Facelift pentru Sandero si Logan, premiere mondiale la Paris. Claxon pe volan, nou motor cu 3 cilindri, lumini de zi cu LED

de Adrian Mitrea

Dacia Sandero Facelift (sursa - Dacia)

Patru modele Dacia – Logan, Logan MCV, Sandero si Sandero Stepway – au primit un facelift cu ocazia Salonului Auto de la Paris (1-16 octombrie pentru public, 29-30 septembrie pentru presa). Aceasta restilizare aduce un nou design interior, acum claxonul fiind mutat pe volan, nou design exterior, cu lumini de zi cu LED si stopuri cu motive luminoase patrate, camera video pentru marsarier, plus un motor pe benzina cu trei cilindri, de 1 litru, natural aspirat, care dezvolta 75 CP. Dacia Duster EDC este o alta noutate importanta a marcii.

„Noile modele afiseaza astfel o estetica mai moderna si mai atragatoare. Oferta mecanica include un nou motor pe benzina, propulsorul SCe 75 CP, un bloc de 3 cilindri cu capacitatea de 1.0 l (Euro 6), modern si economic”, a anuntat Dacia.

„Modelele care constituie soclul gamei Dacia dispun, de acum, de o identitate luminoasa proprie, atat pentru partea frontala, cat si pentru cea din spate. Aceasta evolutie, asteptata de clienti, confera vehiculelor un plus de dinamism si de modernitate. Blocurile optice fata si spate au fost redesenate. In partea frontala, luminile de zi, cu lampi de tip LED, se compun din patru blocuri dreptunghiulare suprapuse pe verticala. In partea din spate, identitatea luminoasa este constituita dintr-un ansamblu de patru careuri, mentioneaza producatorul auto.

De asemenea, Logan, Logan MCV, Sandero si Sandero Stepway dispun de o bara de protectie frontala redesenata, care ofera un plus de modernitate datorita grilei de admisie a aerului cu contur cromat.

Designul barelor de protectie fata si spate accentueaza impresia de robustete pe care o degaja vehiculele.

Aceasta evolutie estetica este pusa in evidenta in mod deosebit in cazul Dacia Sandero Stepway. Partea sa frontala preia codul stilistic al modelului Duster.

„Calandrul imbina intr-o maniera armonioasa elementele de culoare neagra si cele cromate, ansamblul inspirand dinamism. in partea din spate se remarca ornamentul cromat al evacuarii esapamentului, care da o impresie de robustete. La toate aceste elemente se adauga o gama noua de jante de aluminiu (in functie de tara si de model), precum si noile ornamente de roti”, spune Dacia.

La interior au fost introduse elemente cu aspect de crom satinat, care pun in evidenta aeratoarele instalatiei de climatizare si conturul fatadei centrale a plansei de bord. Noul volan, cu patru brate, integreaza in centrul sau comanda claxonului, afisand, totodata, logo-ul marcii.

„Versiunea varf de gama dispune de un volan imbracat intr-un material Soft Feel, in acelasi timp placut la atingere si durabil”, noteaza producatorul auto.

In cazul lui Sandero Stepway manerele interioare de actionare a portierelor sunt, la randul lor, cromate. Toate vehiculele gamei dispun de materiale interioare noi, pentru un plus de confort si modernitate. Tapiteria din interiorul lui Sandero Stepway se remarca prin cusaturile cu un puternic efect vizual.

Noile modele Logan, Logan MCV, Sandero si Sandero Stepway dispun de sisteme de asistenta la condus care ofera un plus de confort utilizatorilor. In functie de versiune, modelele dispun de o camera video de marsarier si de asistenta la demarajul in rampa, pentru usurarea manevrelor.

Comenzile de actionare a geamurilor electrice, fata si spate, sunt de acum amplasate pe panourile portierelor. Soferul dispune, de acum, de o comanda impulsionala pentru actionarea geamului. In fine, in functie de versiune, scaunul soferului integreaza o cotiera escamotabila, pentru un plus de confort.

Datorita numeroaselor spatii de depozitare utile, interiorul noilor modele castiga in functionalitate. Astfel, in partea din fata isi face aparitia un spatiu de depozitare a telefonului mobil, iar in partea laterala a consolei centrale, un mic buzunar poate adaposti diferite obiecte personale.

In spate, consola centrala dispune de acum de un nou suport pentru sticle. O alta noutate: pasagerii aflati in spate beneficiaza de o priza de 12 V pentru incarcarea aparatelor electronice.

Noile modele sunt disponibile, inca de la lansare, cu sapte variante de grup motopropulsor, din care una in premiera: unitatea SCe 75.

Gama de motorizari include astfel, urmatoarele propulsoare:

Benzina

  • SCe 75 CP
  • TCe 90 CP – cu sistem Stop & Start (S&S)
  • TCe 90 CP S&S GPL
  • TCe 90 S&S si cutie de viteze pilotata Easy-R

Motorina

  • dCi 75 CP S&S
  • dCi 90 CP S&S cu o cutie de viteze manuala
  • dCi 90 CP S&S si cutie de viteze pilotata Easy-R

Toate aceste combinatii de motorizari si transmisii se regasesc pe modelele Logan, Logan MCV si Sandero (inclusiv versiunea Stepway).

citeste AICI toate stirile legate de Salonul Auto de la Paris 2016

Lasa un comentariu