Acasa Volkswagen Fostul CEO al Volkswagen Group Martin Winterkorn ar fi stiut cu doua luni inainte despre problema emisiilor

Fostul CEO al Volkswagen Group Martin Winterkorn ar fi stiut cu doua luni inainte despre problema emisiilor

de Adrian Mitrea

Martin Winterkorn (sursa - Volkswagen)

Noi dedesubturi ajung in presa despre Volkswagen Group si celebrul scandal al emisiilor, DieselGate: directorul general executiv (CEO) al colosului auto german de la acea vreme, Martin Winterkorn, ar fi stiut despre iminenta izbucnirii scandalului cu doua luni inainte sa se intample, iar “relatia” sa software-ul problematic pare mai stransa decat a lasat sa se inteleaga.

Winterkorn ar fi aprobat un plan prin care compania auto germana sa prezinte autoritatilor americane niste informatii partiale despre ceea ce acestia investigau la inceputul scandalului, inainte ca acesta sa devina public, noteaza Bild am Sonntag citat de Automotive News.

Documentul in cauza ar fi fost semnat de Martin Winterkorn in 28 iulie 2015, iar in 5 august angajati ai companiei auto au fost informati despre problema si inginerii pusi la treaba pentru a gasi o solutie pentru problema – o problema care a dus Volkswagen Group in cea mai mare criza din istoria companiei.

In a doua jumatate a lunii septembrie, dupa aproximativ doua luni de la momentul in care Martin Winterkorn a semnat planul prin care sa prezinte americanilor informatii partiale despre problema emisiilor, a izbucnit scandalul DieselGate.

Pana acum Volkswagen Group a spus ca foarte putini oameni din cadrul companiei stiau despre softul cu probleme, si nu dintre cei cu functii foarte inalte. Noile informatii aparute in presa arata totusi ca sefii Volkwagen Group nu erau chiar pe dinafara si se pare ca stiu mai multe decat spun ca stiu.

Purtatorii de cuvant ai Volkswagen Group, ai anchetatorilor si ai Bosch (compania care a livrat celor de la Volkswagen solutia software) nu au oferit un punct de vedere oficial despre aceste informatii aparute in presa – cumva logic, ancheta fiind in curs.

Lasa un comentariu