Acasa Curiozitati Noul Porsche Panamera, prezentat in premiera in Romania pentru cluburile marcii din patru tari

Noul Porsche Panamera, prezentat in premiera in Romania pentru cluburile marcii din patru tari

de Adrian Mitrea

Porsche Panamera Turbo la Hilton Sibiu (sursa - Facebook Porsche)

Noul Porsche Panamera, mai exact versiunea Turbo a modelului, a fost prezentat vineri seara, 26 august, in premiera in Romania, in contextul in care masina va ajunge in showroom-uri peste cateva luni si foarte putini dintre fanii marcii au putut sa o vada “in carne si oase”. Prezentarea a avut loc la Hilton Sibiu, cu ocazia intalnirii pe Transfaragarasan si Transalpina a membrilor cluburilor Porsche din Romania, Moldova, Ucraina si Rusia.

Porsche a vandut peste 150.000 unitati din prima generatie, din 2009 si pana in prezent, iar pentru noul model s-au facut investitii de 500 milioane euro in uzina din Leipzig (singura fabrica din lume care produce modelul Panamera). Porsche leaga acum Panamera mai mult de modelul 911, printr-un design si mai sportiv, mai putin masiv.

O mare noutate o reprezinta cutia de viteze automata, cu dublu ambreiaj, care are acum 8 trepte (PDK II) si este cu 16% mai eficienta.

Porsche Panamera Turbo dezvolta 550 CP (V8), Porsche Panamera 4S dezvolta 440 CP (V6), iar Porsche Panamera 4S Diesel dezvolta 422 CP (850 Nm) dintr-un motor V8.

Versiunea Porsche Panamera Turbo, varful de gama, a fost prezentata in Romania, in premiera, cu ocazia evenimentului #TransfagarasanGetaway2016, care a reunit posesori si fani ai marcii Porsche membri ai Porsche Club Romania, Porsche Club Moldova, Porsche Club Ucraina si Porsche Club Rusia. Fotografiile au fost publicate pe pagina de Facebook a marcii Porsche din Romania.

Prezentarea in premiera in Romania, fara ca masina sa fi fost dezvaluita pana acum la vreun salon auto de mare calibru, arata atat interesul Porsche de a vinde acest model in pietele din regiune, cat si apetitul clientilor pentru acest model.

Noua Panamera are acum amortizoare hidraulice cu trei camere, directie inclusiv pentru rotile din spate si un nou sistem de management al sasiului (4D Chassis Control).

Si intrumentele de bord si interiorul au fost complet reproiectate.

Lasa un comentariu