Acasa Industrie Volkswagen a rezolvat disputa cu cei doi furnizori din cauza carora a fost afectata productia a zece uzine

Volkswagen a rezolvat disputa cu cei doi furnizori din cauza carora a fost afectata productia a zece uzine

de Vlad Barza

Volkswagen Tiguan GTE Active Concept (sursa - Volkswagen)

Dupa negocieri ce au durat peste 20 de ore, Volkswagen a ajuns la un acord cu cei doi furnizori care de la inceput de august au refuzat sa-i mai livreze piese, afectand activitatea a 28.000 de muncitori, scrie Reuters. Productia celor zece uzine isi va reveni treptat, insa vor avea de suferit si o parte din cei 500 de furnizori ai grupului german care au acumulat stocuri in aceasta perioada in care Volkswagen nu a mai cumparat piese. Cei doi furnizori sunt parte a grupului Prevent controlat de Hastor, una dintre cele mai influente familii din Bosnia.


Cei doi furnizori – CarTrim si ES Automobilguss – sunt companii mici care isi desfasoara activitatea cu marje reduse de profit si care au profit doar cand vin comenzi foarte mari. Diferendul a pornit de la faptul ca Volkswagen a anulat o comanda de 500 milioane euro catre Car Trim, furnizorul ajungand la un pas de faliment din cauza contramandarii.

O astfel de masura drastica este rara in industria auto si arata cat de important este fiecare furnizor in lantul de productie si cat de greu este sa se faca schimbari.

Din cauza celor doua companii, Volkswagen a trebuit sa micsoreze productia la zece fabrici, fiind afectati 28.000 de angajati. Acum, dupa intelegere, activitatile isi vor reveni treptat la normal.

In ultimele zile s-au accentuat presiunile pentru ca toate partile implicate sa rezolve problema, fiindca de la doi mici furnizori care blocheaza intregul proces de productie ajung sa sufere cei 500 de furnizori ai Volkswagen care au acumulat stocuri.

In plus, unii clienti Volkswagen isi vor primi cu intarziere masinile din cauza problemelor din productie, unele comenzi putand fi pierdute de compania germana, daca oamenii mai nerabdatori se orienteaza catre masini ale concurentei.

Interesant este ca, din cauza cererii scazute, Volkswagen anuntase ca reduce din schimburile de productie intre 4 si 7 octombrie si intre 19 si 22 decembrie.

Lasa un comentariu