Acasa Dacia Renault Commercial Roumanie are un nou director general, Hakim Boutehra, inlocuidu-l pe Jan Ptacek care pleaca in Rusia

Renault Commercial Roumanie are un nou director general, Hakim Boutehra, inlocuidu-l pe Jan Ptacek care pleaca in Rusia

de Adrian Mitrea

Hakim Boutehra (sursa - Renault)

Renault Commercial Roumanie, entitatea care asigura comercializarea pe piata romaneasca a marcilor Dacia, Renault si Nissan, va avea un nou director general incepand cu 1 august 2016, in persoana algerianului Hakim Boutehra, care il inlocuieste pe cehul Jan Ptacek, numit Executive VP Sales & Marketing Avtovaz, in Rusia.

Hakim Boutehra (39 ani) are peste 15 ani de experienta in activitati comerciale. El si-a inceput cariera in 2001, la Procter&Gamble Algeria, unde a fost supervizor vanzari, apoi manager de vanzari regional si national.

Boutehra s-a alaturat Renault Algeria in 2004, ca manager piese de schimb. In septembrie 2005 a fost numit director retea, iar in iulie 2008 a devenit director comercial Renault Algeria. In 2010 a plecat in Franta, unde a fost numit director regional in regiunea Vest.

In ianuarie 2013 a devenit Renault Middle East ‎Managing Director, responsabil de operatiunile comerciale in 13 tari – o filiala Renault si 12 importatori (Renault Iran, Egipt, Arabia Saudita, Dubai, Abu Dhabi, Bahrein, Kuweit, Qatar, Oman, Liban, Iordania, Siria, Libia, Irak).

Jan Ptacek (46 ani) are o experienta de peste doua decenii in cadrul Grupului Renault. In primii ani ai carierei a ocupat posturi de marketing si de management de retea comerciala in Republica Ceha si in Franta. In 2003 a fost numit director de marketing al marcii Dacia si a coordonat lansarea modelului Logan.

La finalul lui 2004 s-a reintors la Paris pentru a se alatura Directiei Strategie si Marketing a Grupului. In calitate de director comercial al Gamei Entry a fost responsabil de strategia de marketing a gamei Entry si a marcii Dacia, timp de 4 ani. In 2008 a fost numit director de marketing al marcii Renault pentru Rusia si regiunea Eurasia.

La finalul anului 2012 a devenit director general al filialei comerciale Renault Ucraina inainte de a reveni in Romania in 2014, ca director al filialei comerciale.

Jan Ptacek (sursa - Dacia)

Lasa un comentariu