Acasa Fara Categorie Ce masini rare si exotice scot romanii la vanzare pe internet si ce culori prefera

Ce masini rare si exotice scot romanii la vanzare pe internet si ce culori prefera

de Vlad Barza

Citroen 2CV (sursa - Citroen)

Desi in general pe internet sunt la vanzare masini de cateva mii de euro, nu lipsesc modelele mai vechi de 70 de ani, cele de peste 300.000 de euro sau cele de peste 500 Cai Putere. La capitolul culoare, cele mai multe masini sunt negre, gri si albe, arata o analiza Autovit.ro. In momentul in care aleg o masina la mana a doua, pe langa alte criterii esentiale, romanii mai au in vedere si alte caracteristici precum pozitionarea volanului, materialul cu care este tapetat interiorul sau camera video care ajuta la parcare.

Masinile de sute de mii de euro atrag cumparatorii romani

Desi pretul mediu al unei masini de pe Autovit.ro este de 8.000 de euro si peste jumatate dintre anunturi sunt pentru masini de sub 10.000 de euro, pe platforma se gasesc si masini de sute de mii de euro, de la marci prestigioase precum Bugatti, Lamborghini, Ferrari, Porsche sau Bentley.

In istoria Autovit.ro, cele mai scumpe masini postate au fost modele Bugatti si Ferrari de peste 500.000 euro, iar in momentul de fata un model Bentley Bentayga First Edition (editie limitata 608 exemplare) poate fi cumparat cu 410.000 euro, fiind urmat ca pret de Bentley Bentayga productie 2016 care poate fi achizitionat contra sumei de 310.000 euro.

Alte supercar-uri scumpe listate pe Autovit.ro: Lamborghini Huracan (217.000 euro), Mercedes Benz  S AMG (178.000 euro), Porsche 911 (165.000 euro) sau Porsche Cayenne (165.000 euro).

Romanii prefera si masinile de colectie

Sub 1% dintre masinile de pe Autovit.ro sunt mai vechi de 1990, insa cele mai vechi sunt modelele de epoca dinaintea celui de-al doilea Razboi Mondial. Spre exemplu, la jumatatea lui iunie era listat pe Autovit.ro un Mercedes din 1936 la 77.000 de euro. Alte modele rare: un Jaguar din 1966, la 29.000 de euro, un Ford Mustang din 1967 (24.000 de euro), un Volkswagen “Broscuta” din 1956 (6.000 euro) sau Volvo Amazon din 1966 (12.000 euro).

Cele mai vechi masini de epoca listate in ultimii ani pe Autovit.ro au fost modele Ford, Oldsmobile, Fiat si Mercedes produse acum mai bine de 85 de ani.

Puterea masinii, factor important pentru cumparatori

Cele mai puternice masini de pe Autovit.ro au motoare de peste 500 cai putere. De exemplu, Nissan GT-R are 700 CP, Bentley Continental are 625 CP, Lamborghini Huracan are 610 CP, Porsche 911 are 540 CP, Mercedes-Benz AMG are 510 CP, iar Audi Q7 are 500 CP. Cifrele sunt impresionante daca ne gandim ca jumatate dintre masinile de pe platforma au intre 80 si 150 CP.

Marcile rare sunt alese de colectionari sau pasionati

Cei mai multi utilizatori ai platformei Autovit.ro scot la vanzare autoturisme ale unor marci populare precum Volkswagen, Opel, Ford, Audi, BMW si Mercedes, insa in unele cazuri se gasesc si marci rare in Romania, cum ar fi Lincoln, Pontiac sau Triumph. Alte marci rare care se mai gasesc in anunturi se numara si  Acura, Aixam, Cadillac, Daihatsu, Dodge, Hummer, Mahindra si Tata.

Calitatile si dotarile la care se uita romanii cand cumpara masini second hand

Culori

Distributia culorilor diverselor masini puse pe Autovit.ro este interesanta. Negru este cea mai populara culoare, regasindu-se la un sfert dintre masini, in timp ce 22% sunt gri, 15% dintre masini sunt albe si 14% sunt albastre. Se gasesc si masini in culori mai rare, cum ar fi verde, galben, auriu, roz si chiar violet.

Este interesanta distributia marcilor in functie de culori. La aproape toate culorile Volkswagen este pe primul loc ca numar de anunturi, lucru normal deoarece marca germana are cea mai consistenta prezenta pe platforma (cota de 18%, fata de BMW cu 13%). Insa la masinile negre, BMW are cele mai multe listate, in timp ce la verde Opel este pe primul loc.

La masinile albe, Mercedes este pe locul doi ca numar de anunturi, iar la albastru, locul secund este ocupat de Ford, in timp ce la argintiu a doua pozitie este ocupata de Opel care se gaseste pe podium atat la masinile gri, cat si la cele rosii.

Masinile cu volan pe dreapta

Masinile cu volan pe dreapta reprezinta un subiect controversat, nu putini fiind cei care sustin interzicerea inmatricularilor acestor masini in tara. Insa majoritatea celor care detin aceste masini este multumita de alegerea facuta.
Principalul avantaj al acestor masini aduse din Marea Britanie tine de pretul mai mic si de dotarile mai complexe fata de multe masini de la noi. Pe Autovit.ro sunt peste 70 de masini cu volan pe partea dreapta, de la modele cu peste 300.000 km rulati, pana la modele premium de peste 20.000 euro. O buna parte dintre masini sunt modele Toyota, Saab, Land Rover sau MG cu peste 150.000 km rulati si 10-15 ani vechime.

Cutia automata

Masinile cu cutie automata au o pondere redusa in piata, fiindca sunt mai scumpe decat cele cu cutie manuala si la noi este inexistenta traditia pentru aceste masini. Insa usurinta de a le conduce este un factor care le-a crescut popularitatea, iar pe Autovit.ro 26% dintre masini au cutie automata. Peste 60% dintre ele apartin marcilor germane BMW, Mercedes-Benz si Audi, pozitii de frunte ocupand si Volkswagen, Land Rover si Porsche. Cele mai scumpe masini de pe Autovit.ro, modele Bentley, Lamborghini, Porsche si Mercedes-Benz au cutie automata.

Camera parcare spate

Este una dintre dotarile foarte utile care se gaseste insa pe un numar relativ mic de masini: pe sub 13% dintre cele de pe Autovit.ro. Cele mai multe sunt BMW si Mercedes, in top cinci intrand si marcile Audi, Volkswagen si Land Rover.

Interiorul din piele

Este o dotare la care multi tin foarte mult din ratiuni de imagine, in timp ce alti soferi resping scaunele din piele. Masinile cu interior din piele au in general o valoare mai mare la revanzare, insa pielea este incomoda pe vremea foarte calda si foarte rece.
Peste 30% dintre masinile de pe Autovit.ro au interior din piele, cele mai multe fiind BMW, Mercedes-Benz, Audi, Volkswagen si Land Rover.

Autovit.ro este cea mai mare platforma profesionala online dedicata vanzarii masinilor noi si second hand din Romania si o oglinda care reflecta realitatea din piata auto. Astfel, pe site se gasesc cele mai cautate modele de volum, dar si masini de epoca, modele puternice foarte scumpe, cu dotari speciale, in culori neobisnuite sau cu motoare cu capacitati mari. Prezenta acestor masini iesite din comun este o dovada ca pe Autovit.ro se poate vinde orice masina, indiferent de caracteristicile ei.

Lasa un comentariu