Acasa Curiozitati VIDEO: Cum suna si cum accelereaza Renault Clio R.S. Trophy, cel mai performant exponent al celei de-a patra generatii Clio

VIDEO: Cum suna si cum accelereaza Renault Clio R.S. Trophy, cel mai performant exponent al celei de-a patra generatii Clio

de Adrian Mitrea

Renault Clio R.S. Trophy (sursa - ThrottleChannel.com)

Renault Clio a primit o noua versiune de inalta performanta, denumita Renault Clio R.S. 220 EDC Trophy. In spatele cifrelor si literelor de cod se ascune o masina de clasa mica cu 220 Cai Putere (CP) sub capota si motor de 1,6 litri, turbo, cuplat la o cutie de viteze cu dublu ambreiaj si sase trepte. Iata cum suna si cum accelereaza cel mai performant Renault Clio din generatia a patra a modelului.

Clio R.S. Trophy are 20 CP mai mult fata de versiunea Clio R.S., cuplu maxim cu 40 Nm mai mare, suspensii mai ferme si transmisia EDC calibrata sa schimbe cu 30% mai repede. Masina poate rula in modurile Norma, Sport si Race, iar sistemul de control al stabilitatii poate fi deconectat complet pentru utilizarea pe circuit.

Renault Clio R.S. 220 EDC Trophy atinge 100 km/h in 6,6 secunde (fata de 6,7 secunde pentru Clio R.S.) si o viteza maxima de 235 km/h. Specificatii detaliate si configuratia masinii din imagini poate fi consultata AICI.

Masina concureaza pe piata cu modele precum Ford Fiesta ST 200, Seat Ibiza Cupra, Peugeot 208 GTi si Volkswagen Polo GTI.

Lasa un comentariu