Acasa Curiozitati Scandal in Argentina. Fiat retrage un ghid de utilizare in care se facea referire la fuste scurte, picioare frumoase si pipait

Scandal in Argentina. Fiat retrage un ghid de utilizare in care se facea referire la fuste scurte, picioare frumoase si pipait

de Vlad Barza

Fiat 124 Spider (sursa - Fiat)

Fiat a retras in Argentina o carticica pe care o dadea cumparatorilor impreuna cu manualul de utilizare, dupa ce femeile s-au plans pe retelele sociale ca aceasta carticica este plina de remarci misogine si de glume proaste. Soferii erau sfatuiti sa le spuna femeilor sa stea pe locul din spate daca au fusta scurta, pentru a putea fi atenti la drum, scrie The Guardian.

Fiat Argentina dadea clientilor, in afara de clasicul manual de utilizare mai tehnic, si o carticica mai informala cu sfaturi si glume. Insa reprezentanta companiei italiene a retras micul manual, dupa ce femeile s-au plans de continutul lui.

Soferul este numit in manual „mascul alpha”, iar femeia din dreapta sa este co-pilotul. Daca fusta fetei este prea scurta, ar trebui ca ea sa stea pe locurile din spate pentru ca cel de la volan sa se concentreze la drum, spune „manualul. Fata ar trebui sa stea tot in spate chiar si daca fusta nu este asa de scurta insa celui de la volan „ii fug mainile” catre picioarele fetei.

Intr-o alta sectiune se spune ca femeia care aspira sa devina co-pilot trebuie „cel putin sa aiba picioare frumoase”.

Femeile din Argentina au criticat aceasta carticica, spunand ca este plina de glume proaste si de stereotipuri fara rost. Fiat a fost criticata pentru alegerea de a lansa o astfel de carte, iar compania a retras-o si isi cere scuze, spunand ca nu a vrut sa arate lipsa de respect fata de femei.

Lasa un comentariu