Acasa Foto VIDEO, FOTO: Primul Mercedes-Benz Clasa C Cabriolet e gata de lansare si are acoperis textil

VIDEO, FOTO: Primul Mercedes-Benz Clasa C Cabriolet e gata de lansare si are acoperis textil

de Adrian Mitrea

Mercedes-Benz Clasa C Cabriolet (sursa - Mercedes-Benz)

Mercedes-Benz lanseaza in aceasta vara prima sa decapotabila bazata pe modelul Clasa C, denumit Mercedes-Benz Clasa C Cabriolet. Masina dispune de patru locuri si are acoperis retractabil electric, iar gama de motorizari si tehnologii este preluata de pe celelalte versiuni de caroserie ale modelului Clasa C. Noua decapotabila Mercedes-Benz concureaza pe piata cu modele precum BMW Seria 4 Convertible.

Clasa C Cabriolet este o masina derivata din Clasa C Coupe, avand aceleasi cote pentru lungime (4.696 mm), latime (1.810 mm) si ampatament (2.840 mm). Decapotabila este insa cu 4 mm mai inalta decat coupe-ul (1.409 mm vs. 1.405 mm), spatiul pentru cap in fata este cu 4 mm mai mic (981 mm vs. 985 mm), iar spatiul pentru cap in spate este cu 12 mm mai generos (917 mm vs. 905 mm).

Fata de varianta sedan, decapotabila are o garda la sol mai redusa cu 15 mm.

Acoperisul din material textil de inalta calitate poate avea culoarea rosie, albastra, maro sau negru. Masina se decapoteaza si capoteaza in circa 20 secunde, iar operatiunea poate fi facuta si in timpul rularii, pana la viteze de 50 km/h.

Tehnologiile AIRCAP si AIRSCARF sunt disponibile optional. Prima reduce turbulentele inclusiv pentru pasagerii din spate, iar a doua sufla aer cald in jurul gatului pentru pasagerii din fata.

Gama de motorizari acopera puteri intre 156 CP si 367 CP, exista si optiunea cuplarii unora dintre ele cu tractiune integrala 4MATIC, iar cutia de viteze automata 9G-TRONIC cu noua trepte este disponibila pentru orice motorizare (pentru unele motorizari fiind chiar oferita standard).

Lasa un comentariu