Acasa Fiat Google si Fiat Chrysler Automobiles semneaza un parteneriat pentru masinile care se pot conduce singure

Google si Fiat Chrysler Automobiles semneaza un parteneriat pentru masinile care se pot conduce singure

de Vlad Barza

Chrysler Pacifica (sursa - Chrysler)

Google si Fiat Chrysler Automobiles (FCA) au anuntat cel mai important parteneriat de pana acum intre industria auto si cea IT pentru domeniul masinilor autonome. Practic, FCA va construi si adapta pentru Google o flota de 100 de masini care umeaza sa fie testate in diverse zone din SUA.

„Este pentru prima oara cand lucram direct cu un constructor auto pentru a ne crea vehiculele”, spun cei de la Google. Grupul auto va livra 100 de MPV-uri Chrysler Pacifica concepute special pentru a integra tehnologiile Google: computerele, soft-urile de condus autonom si senzorii care ii permit masinii sa „vada” ce se intampla in jur.

Inginerii de la FCA vor lucra cu cei de la Google intr-un centru de testare din Michigan, iar primele masini vor fi pe sosele pana la final de 2016.

Google a spus ca aceste vehicule nu sunt destinate sa fie vandute catre publicul larg.

Multe modele aflate in circulatie au deja o serie de sisteme de asistenta pentru sofer, precum franarea automata de urgenta, pastrarea benzii de rulare si cruise control adaptiv.

Flota de masini autonome a Google este compusa din 70 de vehicule, modele Lexus adaptate de Google. Noul parteneriat mareste semnificativ flota si introduce in testare si vehicule mai mari.

Pentru FCA parteneriatul aduce un castig la partea de imagine si un castig de experienta in domeniul noilor tehnologii, compania italo-americana putand sa puna in viitor o parte dintre tehnologii pe masinile sale.

Lasa un comentariu