Acasa Tehnologie Volvo incepe teste extinse in Londra cu masini autonome. Din 2018 si publicul larg va putea incerca masinile care se conduc singure

Volvo incepe teste extinse in Londra cu masini autonome. Din 2018 si publicul larg va putea incerca masinile care se conduc singure

de Vlad Barza

Intr-o masina autonoma (sursa - Volvo)

Volvo a anuntat unul dintre cele mai mari teste cu masini autonome pe plan european, din 2017 urmand sa fie testate masini in Londra si in zona capitalei britanice, un an mai tarziu 100 de masini urmand sa fie puse la dispozitia unor familii pentru ca acestea sa testeze tehnologia zi de zi. Nu s-a stabilit pe ce drumuri vor fi permise testele si masinile vor fi la inceput semi-autonome, Volvo urmand sa colecteze datele din traficul real pentru a le folosi apoi pe masinile autonome care se vor vinde dupa 2020-2025.


In 2017 ingineri ai Volvo vor testa masini semi-autonome XC90 in zona Londrei si pe unele drumuri din capitala, masinile urmand a rula cu om la volan, insa avand posibilitatea de a actiona autonom directia, franele sau acceleratia. Nu s-a decis pe ce drumuri ce vor fi testate masinile, dar pe o buna parte din traseu nu va fi permisa ridicarea mainilor de pe volan.

Planul este ca in 2018 masini autonome Volvo sa ajunga la familii care sa le testeze zi de zi, scopul Volvo fiind de a culege cat mai multe date despre modul in care aceste masini sunt folosite, date ce urmeaza a fi utile peste cativa ani cand masinile autonome vor fi la vanzare. Suedezii spun ca aceste date colectate in conditii reale sunt mult mai relevante decat cele din conditii de test.

Volvo va face concomitent teste similare la Goteborg, dar si in China. Oficialii companiei spun ca aceste masini sunt mai sigure si vor salva multe vieti, fiindca 90% dintre accidentele rutiere se petrec din cauza erorilor umane.

Diversi producatori, precum Tesla, BMW si Audi, au pe masini diverse tehnologii care suplinesc anumite interventii ale soferilor si mai multi constructori au realizat concepte autonome,

In Marea Britanie se fac teste limitate cu masini autonome, dar cele anuntate de Volvo vor fi pe drumuri publice si cu oameni obisnuiti. Autoritatile di  Regat se arata mult mai deschise fata de aceste masini in comparatie cu alte tari europene si vor sa incurajeze patrunderea masinilor care se conduc singure.

Lasa un comentariu