Acasa Foto FOTO: Porsche Cayenne Platinum Edition, editie speciala doar pentru diesel si hibrid

FOTO: Porsche Cayenne Platinum Edition, editie speciala doar pentru diesel si hibrid

de Adrian Mitrea

Porsche Cayenne Platinum Edition (sursa - Porsche)

Porsche lanseaza in iunie o editie speciala pentru modelul Cayenne, cel mai mare SUV al sau. Denumit Porsche Cayenne Platinum Edition, acest nivel de echipare poate fi asociat numai motorizarilor Cayenne Diesel si Cayenne S E-Hybrid. Primul porneste de la 80.166 euro cu TVA (66.805 euro fara TVA) in Romania, iar al doilea de la 96.700 euro cu TVA (80.584 euro). Modelul Porsche Cayenne concureaza pe piata cu SUV-uri precum BMW X5, Range Rover Sport si Range Rover Sport, Mercedes-Benz GLE si Audi Q7.

Ambele modele ofera in configuratia standard o serie de caracteristici functionale premium, la un pret foarte atractiv. De exemplu, jantele mari, de 20 inch, inspirate de designul modelului RS Spyder, sunt adapostite de pasaje de roti mai late. Interiorul exclusivist include scaune sport din piele, cu reglaj electric in opt directii, panouri centrale imbracate in Alcantara si sigla Porsche inscriptionata pe tetiere.

Porsche foloseste denumirea Platinum Edition pentru anumite modele de serie disponibile in editie limitata.

Numeroasele functii specifice noilor modele imbunatatesc confortul si, mai ales, siguranta pasagerilor. De exemplu, echiparea standard a modelului Cayenne Platinum Edition include faruri bi-xenon cu sistemul Porsche Dynamic Light System (PDLS), sistemul de directie Power Steering Plus si sistemul de asistenta la parcare cu senzori atat in partea din fata a masinii, cat si in cea din spate.

Oglinzile exterioare si oglinda retrovizoare sunt echipate, in dotarea standard, cu o functie automata de protectie impotriva luminii puternice, in timp ce geamurile fumurii standard ofera un plus de intimitate pasagerilor din spate.

Modelele sunt disponibile in mai multe variante de culori: un finisaj standard alb-negru, non-metalizat, sau cinci culori metalizate optionale: Deep Black, Purpurite, Mahogany, Carrera White si Rhodium Silver.

Pasajele de roti mai late vin si ele vopsite in culoarea caroseriei. Aspectul exclusivist al modelelor este completat de un pachet exterior high-gloss.

Pragurile sunt din inox, gravate cu inscriptia „Platinum Edition” sau, in cazul modelului Cayenne S E-Hybrid Platinum Edition, pragurile iluminate care scot in evidenta denumirea acestuia.

Cayenne Platinum Edition vine echipat standard cu sistemul de ultima generatie Porsche Communication Management (PCM), care include navigare online, modulul Connect Plus si un sistem audio BOSE Surround Sound. In plus, tabloul de bord este completat cu un ceas analogic cu un design aparte.

Motorul V6 de 3 litri de sub capota modelului Cayenne Diesel Platinum Edition dezvolta o putere de 193 kW/262 CP. Puterea totala combinata a modelului Cayenne S E- Hybrid Platinum Edition este de 306 kW/416 CP.

Lasa un comentariu