Acasa Foto FOTO: Noul Renault Koleos, dezvaluit oficial

FOTO: Noul Renault Koleos, dezvaluit oficial

de Adrian Mitrea

Renault Koleos (sursa - Renault)

Renault a prezentat online prima fotografie cu modelul Renault Koleos, SUV de segment D pe care vrea sa-l comercializeze in toate pietele importante din lume, inclusiv in China. Francezii promit ca noul sau SUV varf de gama va oferi spatiu generos pentru pasageri si performante remarcabile pe sosea si in afara ei.

Noul Renault Koleos (segment D) marcheaza reorganizarea intregii game SUV a Renault, dupa ce a lansat modelele Kadjar (segment C) si Captur (segment B). Comercializarea noului Koleos in Europa va demara la inceputul anului 2017.

Dupa dimensiuni, Renault Kadjar este foarte apropiat de modelul Koleos care va iesi din productie, iar inca de la prezentarea lui Kadjar era lesne de inteles ca noul Koleos va fi semnificativ mai mare decat actualul.

Masina va dispune inclusiv de optiune pentru al treilea rand de scaune, oferind spatiu pentru sapte pasageri. Garda la sol este de 213 mm, cu un unghi de atac de 19 grade si unghi de degajare de 26 grade. Rotile pot avea dimensiuni pana la 19 inch.

Noul Renault Koleos are 4.670 mm lungime si un ampatament de 2.710 mm, latimea fiind de 1.840 mm.

Sistemul de infotainment R-Link 2 este disponibil in doua formate pe acest model, un ecran de 7 inch montat tip „vedere” (landscape) si un ecran tip portret (portrait) de 8,7 inch.

Printre dotarile interesante pe care le poate avea acest model se numara parbriz incalzit, volan incalzit si sistem audio BOSE cu 12 difuzoare.

Noul Renault Koleos va fi comercializat in 80 de piete si va fi varful de gama al Renault pe piata din China. Platforma care sta la baza noului Koleos este CMF-C/D, dezvoltata de Alianta Renault Nissan, care mai deserveste modele Renault precum Talisman, Espace si Kadjar, plus modele Nissan (Qashqai, Rogue/X-Trail). Noul Koleos intregeste gama de modele de top de la Renault, alaturi de Talisman si Espace.

Koleos va fi produs in uzina din Busan, Coreea de Sud, pentru toate pietele, mai putin China, iar in fabrica Wuhan va fi asamblat pentru piata chineza.

Printre tehnologiile cu care vine noul model se numara sistem de franare automat de urgenta, avertizare la parasirea benzii, monitorizarea distantei fata de masina din fata, recunoasterea semnelor de circulatie, monitorizarea unghiurilor moarte, detectarea oboselii soferului, camera video pentru marsarier, asistent pentru controlul fazei lungi, senzori de parcare fata-spate si asistenta pentru parcare.

Debutul in fata publicului larg este marcat cu ocazia Salonului Auto de la Beijing.

Alte informatii legate de noul Renault Koleos nu au fost anuntate.

Acest SUV al francezilor va concura pe piata cu modele precum Volkswagen Touareg.

Renault Koleos (sursa - Renault)

Lasa un comentariu