Acasa Mercedes-Benz Mercedes-Benz anunta noi investitii in Ungaria

Mercedes-Benz anunta noi investitii in Ungaria

de Vlad Barza

Mercedes-Benz CLA Shooting Brake (sursa - Mercedes)

Mercedes-Benz a anuntat ca va investi inca 250 milioane euro in uzina ungara de la Kecskemet, celebra unitate de productie pentru care si Romania a fost la un moment dat „in carti”. Germanii au produs peste 180.000 de masini la uzina anul trecut.

Investitiile se vor indrepta catre cresterea capacitatii de productie si vor fi directionate mai ales catre departamentul caroserii. Programul investitional pentru cele 250 milioane euro se va incheia in 2018.

Grupul Daimler a ales in 2008 Ungaria pentru prima sa uzina din regiune, iar productia a inceput in 2012 cu Clasa B, in 2013 a fost adaugat CLA, iar anul trecut, CLA Shooting Brake.

Informatii recente indica faptul ca grupul german vrea sa deschida o a doua uzina in regiune, tarile cu cele mai mari sanse fiind Polonia, Slovacia si Ungaria.

Mercedes-Benz traverseaza o perioada buna si vanzarile companiei au urcat cu 16% in primele doua luni, la peste 284.000 unitati. Obiectivul este de a depasi cifrele de vanzari ale BMW pana la final de deceniu, BMW fiind in acest moment lider de piata, iar Audi pe locul al treilea.

Surse: Reuters, Budapest Business Journal

Lasa un comentariu