Acasa Dacia UPDATE: Seful Dacia, Nicolas Maure, merge la conducerea Lada in Rusia. Locul sau din Romania va fi preluat de Yves Caracatzanis

UPDATE: Seful Dacia, Nicolas Maure, merge la conducerea Lada in Rusia. Locul sau din Romania va fi preluat de Yves Caracatzanis

de Adrian Mitrea

Nicolas Maure (sursa - Dacia)

Seful Dacia si al Grupului Renault Romania, Nicolas Maure, a fost propus pentru a conduce compania auto rusa AvtoVAZ, fabricantul masinilor Lada, informeaza Reuters, citand surse apropiate actionarilor AvtoVAZ. UPDATE 12:20 – Grupul Renault confirma informatia, Nicolas Maure devine presedinte AvtoVAZ incepand cu 4 aprilie, iar postul sau din Romania va fi preluat de Yves Caracatzanis.

Candidatura lui Nicolas Maure ar fi fost propusa de conducerea Aliantei Renault-Nissan. Nicolas Maure ar urma sa-l inlocuiaca pe Bo Inge Andersson, suedezul care a incercat sa reformeze AvtoVAZ, dar nu a izbutit sa aduca giantul rus in punctul dorit deoarece a intampinat o opozitie dura.

Grupul Renault Romania a fost contactat pentru un punct de vedere oficial, insa nu a oferit un raspuns pana la momentul publicarii acestui articol.


UPDATE 12:20

Incepand cu data de 4 aprilie 2016, Yves Caracatzanis (51 ani) va fi noul director general al Dacia si al Grupului Renault Romania, inlocuindu-l pe Nicolas Maure care va fi numit presedinte al AVTOVAZ, in Rusia. Yves Caracatzanis va fi subordonat lui Denis Le Vot, senior vice-president, director de operatiuni al Renault pentru regiunea Eurasia, din care face parte si Romania.

Nascut in 1964, la Marsilia, Yves Caracatzanis este inginer, absolvent al Ecole Centrale de Paris. El si-a inceput cariera in cadrul cabinetului de consultanta Bossard Consultants, apoi la Hewlett Packard. In 1992 a venit la Renault ca sef de proiect organizare logistica. In 1995 s-a alaturat uzinei de la Flins unde ocupa succesiv posturile de sef atelier fabricatie montaj, sef departament vopsitorie, in 1999, si sef serviciu calitate, in 2002, pentru lansarea Clio 3. In 2005, a devenit director inginerie prototipuri vehicule al Grupului Renault. In 2008 a participat la crearea diviziei Supply Chain (Logistica) a Grupului. In 2010 a devenit director Supply Chain al Grupului Renault. Din 2013, este director Industrial si Supply Chain pentru regiunea Eurasia.


Nicolas Maure, nascut in 1960, conduce Renault Group Romania si Dacia de la 1 ianuarie 2014, cand l-a inlocuit pe Jerome Olive, devenit de atunci director industrial al Renault pentru Regiunea Europa.

Maure ocupa de la 1 ianuarie 2014 si postul de director industrial al Renault pentru regiunea Euromed-Africa.

Nascut pe 22 aprilie 1960, Nicolas Maure este inginer, absolvent al Ecole Centrale de Paris (ECP) si titular al unui MBA la Institut Europeen d’Administration des Affaires (INSEAD).

Intre 1985 si 1987, Nicolas Maure a fost consultant la Boston Consulting Group (BCG). Cariera sa a continuat in domeniul auto, in cadrul Valeo (1988-1993) si Faurecia (1993-2000). El si-a inceput activitatea la Renault in 2000, ca director cumparari piese si accesorii, devenind apoi director plan calitate si director general al Societe de Transmissions Automatiques.

Intre septembrie 2006 si august 2008, Nicolas Maure a fost directorul Uzinei Mecanica Dacia (UMCD). Dupa perioada petrecuta in Romania, a devenit vicepresedinte pentru Mecanica al Renault-Nissan Purchasing Organization si Director Performanta Fabricatie Renault.

Yves Caracatzanis (sursa - Renault)

Lasa un comentariu