Acasa Romania Prima retea privata de reincarcare pentru masini electrice din Romania vine de la un dealer Mercedes-Benz, smart si Honda

Prima retea privata de reincarcare pentru masini electrice din Romania vine de la un dealer Mercedes-Benz, smart si Honda

de Adrian Mitrea

Mercedes-Benz Clasa B Electric Drive (sursa - Daimler)

Prima retea privata de reincarcare penru masini electrice si hibride include sapte centre Mercedes-Benz, smart si Honda, toate apartinand dealerului Autoklass. Investitia pentru crearea acestei retele se ridica la 25.000 euro si reprezinta cel mai puternic semnal al unui dealer sau importator auto in directia dezvoltarii infrastructurii pentru masini electrice hibride.

Astfel, centrele Autoklass din Bucuresti, Ilfov, Constanta, Sibiu, Timisoara si Ploiesti sunt dotate cu prize speciale pentru masini.

„Astfel, orice posesor de autovehicul electric cu o autonomie de 200 de kilometri poate efectua deplasari atat in regim extra-urban, pe axele principale de transport din Romania, cat si in regim urban, in orasele unde exista statii de incarcare Autoklass”, a anuntat dealerul auto.

Statiile de incarcare Autoklass, instalate in parteneriat cu E-Motion Electric, sunt dotate cu prize Type 2 cu putere de 22 kW si prize Schuko de 3,6 kW, asigurand incarcarea tuturor tipurilor de vechicule electrice disponibile in acest moment pe piata. Durata de incarcare a unei masini electrice variaza intre 1 ora (pentru un automobil conectat prin priza Type 2 la puterea maxima de 22 kW, cu un acumulator de 22 kWh) si 4 ore (pentru un autoturism Tesla Model S, cu un acumulator de 85 kWh).

Tariful practicat in cele sapte statii de incarcare este de 10 lei pentru 400 V (22 kW), TVA inclus, iar incarcarea pentru la 230 V (3,6 kW) este gratuita.

Grupul Autoklass este partener autorizat vanzari si service Mercedes-Benz, smart si Honda, detinand la aceasta data sapte sucursale in Romania, dintre care tri in Bucuresti.

Compania a fost infiintata in anul 1998, iar incepand cu anul 2001 a primit denumirea Autoklass. Grupul Autoklass este unul dintre partenerii autorizati Mercedes-Benz cu cea mai indelungata experienta din Romania.

Lasa un comentariu