Acasa Ferrari Forza Rossa a suspendat operatiunile Ferrari din Romania. Reluarea e conditionata de un nou acord cu Ferrari

Forza Rossa a suspendat operatiunile Ferrari din Romania. Reluarea e conditionata de un nou acord cu Ferrari

de Adrian Mitrea

Ferrari California T (sursa - Ferrari)

Forza Rossa a pus lacatul pe ambele puncte Ferrari oficiale din Romania, adica showroom-ul de masini cu service din Otopeni plus magazinul cu accesorii si articole vestimentare din Calea Victoriei, Bucuresti. Redeschiderea acestor centre este plauzibila, insa este conditionata de un nou acord dintre Forza Rossa si producatorul auto italian Ferrari.

In acest moment showroom-ul auto din Otopeni este inchis, insa in interior inca se pot vedea masinile expuse.

Totodata, Ferrari Store de pe Calea Victoriei este de asemenea inchis, iar pe usi apare inscriptia “inventar”. Amplasarea acestui magazin are sanse mari sa fie mutata.

Zvonurile din piata auto indica faptul ca acordul dintre Forza Rossa si Ferrari ar fi expirat, iar unele tensiuni si neintelegeri existente intre reprezentantul din Romania si producatorul auto italian ar fi facut ca negocierile pentru prelungirea licentei/acordului sa nu decurga tocmai lin.

Contactata de 0-100.ro si HotNews.ro pentru un punct de vedere oficial, Camelia Bazac, directorul general executiv (CEO) al Forza Rossa, ne-a transmis urmatorea declaratie: “Grupul de societati Forza Rossa si producatorul Ferrari poarta discutii si negocieri care au drept scop incheierea unui nou acord intre cele doua grupuri si care sa reglementeze relatia comerciala pe principii de predictibilitate si transparenta, in interesul pietei auto din Romania si a clientilor Ferrari”.

Producatorul auto italian Ferrari, contactat de asemenea pentru un punct de vedere, nu a raspuns solicitarii pana la ora publicarii acestui articol.

Informatii obtinute de la apropiati ai companiei Forza Rossa indica faptul ca showroom-ul din Otopeni, cu service, s-ar putea redeschide in cursul lunii martie din acest an, in timp ce pentru Ferrari Store se cauta o solutie pentru a muta magazinul intr-o cladire cu un risc seismic mai mic.

Compania Forza Rossa se afla in proprietatea sotilor Camelia si Ion Bazac (fost ministru al sanatatii).

La cel mai recent eveniment Forza Rossa, tinut cu ocazia lansarii pe plan local a modelului Ferrari 488 GTB, Camelia Bazac estima afaceri de circa 12 milioane euro in 2015. In ceea ce priveste numarul de masini Ferrari comercializate de companie in tarile Romania, Bulgaria, Serbia si Republica Moldova nu au fost avansate cifre exacte, insa datele din anii anteriori indica vanzari anuale cuprinse intre 15 si 40 unitati.

Forza Rossa are in jur de 25 angajati.

Lasa un comentariu