Acasa Ferrari Ferrari 488 GTB s-a lansat in Romania. Ca de obicei numarul comenzilor este peste cota alocata de constructorul italian

Ferrari 488 GTB s-a lansat in Romania. Ca de obicei numarul comenzilor este peste cota alocata de constructorul italian

de Vlad Barza

Ferrari 488 GTB (sursa - HotNews)Forza Rossa a lansat in Romania cel mai nou model Ferrari, 488 GTB, fiind un „supercar” cu preturi intre 175.000 si 200.000 euro fara TVA. Compania a alocat o cota de cinci unitati pentru acest an, insa cererea a fost mai mare, iar pentru la anul estimarile sunt ca vor fi livrate 7-8 exemplare, a spus Camelia Bazac, CEO Forza Rossa. Compania nu a renuntat la planul de a reprezenta o noua marca auto, asteapta in continuare lansarea unui nou model Lotus si a deschis un departament de reconditionare a masinilor Ferrari clasice.

Forza Rossa – reprezentantul marcii italiene in Romania, Bulgaria, Moldova si Serbia – nu a mai dat informatii despre cota alocata pentru topate modelele marcii, insa in general este vora de 30-40 de masini/an.

Clientii platesc un avans si primesc masina cel devreme in sase luni si cel tarziu in 24 de luni. Acum, Forza Rossa a lansat in Romania 488 GTB, model cu motor V8 de 3,9 litri si 670 CP. Masina ajunge in 3 secunde la 100 km/h, de la 0, la 200 km/h dureaza 8,3 secunde, iar viteza maxima este de 330 km/h.

Masina are 4,56 metri lungime, iar consumul mixt comunicat este de 11,4 litri/100 km.

Ferrari a prezentat modelul in premiera la Salonul Auto de la Geneva din acest an si a livrat in UE 30 de masini 488 GTB in lunile iulie si august. Compania livreaza anual in UE aproximativ 2.500 de masini din toate modelele, peste jumatate dintre ele fiind 458 Italia.

Camelia Bazac spune ca Forza Rossa nu a renuntat la planul de a reprezenta o marca noua pe piata, insa acum prioritatea este noua divizie de reconditionare a masinilor clasice. Acum se reconditioneaza un Ferrari din 1960 si prin Forza Rossa clienti isi pot reconditiona masinile si primesc certificat de conformitate, ceea ce le permite sa le vanda cu preturi bune la licitatii.

Grupul Forza Rossa are aproape 30 de angajati si estimeaza afaceri de aproximativ 12 milioane euro in acest an.

Ferrari 488 GTB interior (sursa - Ferrari)

Lasa un comentariu