Acasa BMW Ce BMW-uri noi isi cumpara romanii, in afara de X5

Ce BMW-uri noi isi cumpara romanii, in afara de X5

de Adrian Mitrea

BMW i3 si BMW i8 (sursa - BMW Group Romania)

BMW este cea mai dorita marca premium in Romania, avand la final de 2015 pozitia de lider de vanzari in segmentul premium daca ne uitam la inmatricularile de masini noi si la cele rulate provenite din alte tari. Pe piata de masini noi BMW ocupa pozitia a doua, dupa Mercedes-Benz, iar in acest an isi propune sa preia pozitia intai. Da pana atunci haideti sa vedem ce BMW-uri noi isi cumpara romanii, in afara de celebrele X5 si X6.

Probabil ca nu mai este nicio surpriza pentru nimeni faptul ca BMW X5 este cel mai bine vandut automobil nou BMW in Romania, cu 375 unitati anul trecut.

Mai discretul BMW X3 este pe pozitia a doua, cu 291 unitati livrate.

Surpriza cea mai mare vine insa de la BMW Seria 3, care, dupa un debut timid pe piata pentru generatia curenta, este acum pe locul al treilea la vanzari, cu un total de 243 unitati.

Astfel, celebrul BMW X6 a coborat pe pozitia a patra, cu 231 unitati comercializate in 2015.

BMW Seria 5 incheie top 5, cu 207 unitati livrate.

Break-urile inca nu prind in Romania. In gama Seria 3 doar 8 unitati din cele 243 au fost Touring (break), iar in gama Seria 5 doar 10 unitati din cele 207 au fost Touring.

BMW X1 a reusit si el sa treaca de pragul de 100 de unitati comercializate in tara (166 exemplare, mai exact), la fel si BMX X4 (143 exemplare).

Varful de gama BMW Seria 7 si-a gasit 26 de clienti.

Printre modelele BMW noi cele mai rare la noi in tara se numara BMW Seria 6 (2 masini), BMW Z4 (2 unitati), BMW Seria 5 GT (2 exemplare) si BMW i8 (o unitate).

Potrivit datelor Directie Regim Permise si Inmatriculare a Vehiculelor (DRPCIV) in Romania au intrat in circulatie 1.973 automobile noi marca BMW anul trecut (+20,4%) si 18.129 automobile BMW rulate (+24%).

Cu alte cuvinte, la fiecare BMW nou vandut in tara alte 10 automobile ale marcii sunt aduse din alte tari.

Marca britanica MINI a avut o evolutie spectaculoasa in Romania in termeni de crestere procentuala, volumele in sine fiind in continuare reduse. Un total de 160 de automobile MINI noi (+52%) au intrat in circulatie in Romania anul trecut, cele mai multe (112 unitati) fiind hatchback cu cinci usi si hatchback cu trei usi.

SUV-ul MINI Countryman, candva lider de piata, s-a comercializat in 43 de exemplare. Aceste date arata ca BMW Group a luat decizia corecta cand s-a hotarat sa lanseze si o versiune cu cinci usi a micului MINI hatchback.

Lasa un comentariu