Acasa Mercedes-Benz Mercedes-Benz Romania se reorganizeaza. Are acum divizii separate pentru autoturisme si vehicule comerciale

Mercedes-Benz Romania se reorganizeaza. Are acum divizii separate pentru autoturisme si vehicule comerciale

de Adrian Mitrea

Philipp Hagenburger - Managing Director Passenger Cars and CEO Mercedes-Benz Romania (sursa - Mercedes-Benz Romania)

Mercedes-Benz Romania are o noua structura organizationala, formata mai nou din doua divizii: 1) Passenger Cars si 2) Commercial Vehicles. Astfel, autoturismele il au ca director pe Philipp Hagenburger, iar vehiculele comerciale sunt conduse de Valeriu Zaharia. Cei doi asigura coordonarea activitatii diviziei de care sunt responsabili, avand intreaga responsabilitate pentru toate aspectele legate de afacerea pe care o conduc – vanzare, marketing si servicii post-vanzare, precum si coordonarea retelei de parteneri autorizati.

Mercedes-Benz Romania va exista in continuare ca entitate juridica, prerogativele de director general executiv (CEO) pentru toate activitatile comune fiind preluate de catre Philipp Hagenburger.

Hagenburger il succede pe Boris Billich, care a plecat din companie in noiembrie 2015.

Mercedes-Benz Romania este o companie Daimler AG, responsabila cu activitatea de import, marketing si vanzari pentru marcile Mercedes-Benz, smart, Fuso si Setra, precum si de coordonarea unei retele de 36 de centre autorizate de vanzari si service.

In anul 2014 Mercedes-Benz Romania a fuzionat cu EvoBus Romania, iar activitatile EvoBus au fost transferate catre Mercedes-Benz Romania, inclusiv vanzarea de autobuze si autocare noi si rulate, precum si coordonarea centrelor de service.

Mercedes-Benz Romania a incheiat anul 2015 ca lider in toate segmentele de piata comparative, precum segmentul de autoturisme premium, autovehicule comerciale usoare, camioane si autocare.

Valeriu Zaharia - Managing Director Commercial Vehicles (sursa - Mercedes-Benz Romania)

Lasa un comentariu