Acasa Piata Auto Skoda va prezenta la Geneva cel mai mare SUV al marcii. Modelul s-ar putea numi Kodiak si va fi lansat in 2017, scrie presa britanica

Skoda va prezenta la Geneva cel mai mare SUV al marcii. Modelul s-ar putea numi Kodiak si va fi lansat in 2017, scrie presa britanica

de Vlad Barza

(sursa - Skoda)

Skoda va prezenta in primavara, la Salonul Auto de la Geneva, un concept al celui mai mare SUV al marcii, model care ar trebui sa ajunga pe piata la inceput de 2017, scrie publicatia britanica Autocar. Noul SUV, ce va fi construit pe platforma MQB a Volkswagen, ar putea sa fie cu 35 cm mai lung decat modelul Yeti. Pentru Skoda anii 2014 si 2015 au fost cei mai buni din istoria sa, depasind in premiera un milion de unitati vandute. SUV-ul Yeti si-a gasit in Europa aproximativ 60.000 de clienti anul trecut.

Skoda face teasing pentru acest model extrem de important pe care il va aduce la Geneva. Au aparut si imagini spion cu masina care ar trebui sa aiba 4,6 metri lungime si garda la sol mai mare decat Yeti.

S-a zvonit ca se va numi Snowman, insa presa a scris mai recent ca de fapt numele ales este Kodiak.

Modelul va fi construit pe cea mai lunga versiune a platformei MQB a Volkswagen si va avea multe in comun cu SUV-ul CrossBlue pe care marca germana il va lansa in acest an. Spatiul de la interior ar putea fi la fel de mare precum la modelul de varf de gama Superb.

Modelul de 4,6 metri lungime va avea si variante cu tractiune integrala si configuratii cu cinci, respectiv sapte locuri. Este foarte posibil sa fie in oferta si versiuni diesel-hibride.

Modelul va fi prezentat ca fiind o alternativa mai rafinata la modele precum Kia Sorento si Hyundai Santa Fe.

Skoda a lansat in 2009 SUV-ul Yeti care, in cei mai buni ani, si-a gasit peste 60.000 de cumparaturi in Europa. Versiunile cu mai multe dotari costa si peste 25.000 euro.

Lasa un comentariu